Gündem
25 Mar 2014 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

'Hasan Cemal medya tarihinde utançla anılacak'

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu 24 TV'de yayınlanan Günün Manşeti'nde AK Parti mitingini değerlendirdi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"YENİKAPI MİTİNGİ TRAVMA YARATMAYACAK GİBİ DEĞİLDİ"

"Yenikapı mitingi de travma yaratmayacak gibi değildi" diyen Karaalioğlu, "Tayyip Erdoğan mitingleri genelde kalabalık oluyor. Miting coşkusu çok başarılı AK Parti'nin. Şaşırılacak tarafı şu; 17 Aralık koalisyonun içinde bulunan unsurlar için Tayyip Erdoğan'ın yalnız bırakılması çok değerli bir hedef. Yenikapı mitingi ciddi bir gösterge. Çok büyük bir siyasal duruş. Tarihsel olarak da çok değerli bir fotoğraf. Böyle bir mitingten ürkebilirsiniz" diye konuştu.

"ACAYİP BİR DİKTATÖRLÜĞÜ VAR ERDOĞAN'IN!"

Karaalioğlu, Erdoğan'ın önümüzdeki seçimde bir öncekinden fazla oy alması durumunda diktatörlüğünü ilan edeceğine dair pompalanan iddialar hakkında da konuştu.

"Erdoğan batsın bu dünya demeden çözüm sürecine sahip çıkıyor" diyen Karaalioğlu, "Tayyip Erdoğan bir şey yapacaksa bunun için bir şeye gerek yok. Diktatör sıfatına layık görülen politikacıyı, Başbakan'ı da gördük. Herkesin telefonları özel hayatları delik deşik. Otuza yakın ulasal gazete her gün ateş ediyor. Acayip bir diktatörlüğü var o zaman Erdoğan'ın" ifadelerini kullandı.

"BUNU YAPMIYOR BU ADAM"

Belli bir kesim tarafından, politikacıdan daha sinsi, daha ikiyüzlü bir davranış biçiminin beklendiğini söyleyen Mustafa Karaalioğlu şunları söydedi: "Erdoğan Twitter'ı sevmiyorsa sevmiyor. Erdoğan'a şunu söyleme hakkına sahip değiliz; 'aklından geçeni niye söylüyorsun, bize karşı biraz ikiyüzlü ol, bize karşı politik ol', bunu yapmıyor bu adam."

HÜRRİYET GAZETESİ MİTİNGİ NASIL GÖRDÜ?

AK Parti'nin Yenikapı mitingini gazetelerin nasıl görüdüğüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Karaalioğlu, "Mitingten sonraki gazeteler içinde en ilginci Hürriyet Gazetesi'ydi bana göre" dedi.

"Hürriyet Gazetesi zaten CHP basın bürosu gibidir Türkiye'de" diyen Karaalioğlu, "Burada zaten alışmadığımız bir şey yok. Mitingten verdiği fotoğraf; sakallı sarıklı çarşaflı insanların fotoğrafı. Bu ne demek biliyor musunuz? "Ben Türkiye'yi okuyamıyorum." Burada mesele o tür düşüncelilerin hepsini yok sayma" diye konuştu. Karaalioğlu, o mitingten sadece o fotoğrafı alan Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye'yi okuyamadığını söyledi.
"MEDYA TARİHİNDE UTANÇLA ANILACAK"

Günün Manşeti'nde Hasan Cemal'in tutumu da konuşuldu. Hasan Cemal için "Yasadışı telefon tapelerini köşesinde düzenli olarak yayınlayan tek kişidir" diyen Karaalioğlu, "Hasan Cemal medya tarihinde utançla anılacak" dedi.

Hasan Cemal'in yasadışı telefon tapelerini köşesinden yayınlaması hakkında "İnsan böyle bir yaftayı yakıştırır mı kendine?" diyen Mustafa Karaalioğlu gazetecilerin telefon görüşmelerinin yayınlanmasıyla alakalı da şunları söyledi:

"Bu kadar gazeteci tapesi çıktı. Bir tane gazetecilik kuruluşunun çıkıp da açıklama yaptığını gördünüz mü? Bu meslek kendi kendini değersizleştiren, ilkesizliği düstur edinen bir noktada şu an. Neden bir basın kurumu çıkıp bu dinlemeleri kınamadı? Bu nasıl bir öfkedir ki, değil midir Tayyip Erdoğan'a zararı var, yeter ki Tayyip Erdoğan'dan kurtulalım, bu nasıl bir öfkedir? Meslek ahlakına yaptıkları saygısızlık, ilkesizlik yanlarına kar kalmayacak. Hayat devam ediyor ve bunlar anlatılacak bütün dünyada. Böyle bir dönem bekliyor bugünün medya suçlularını."