Gündem
21 Mar 2013 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

HASAN CEMAL MECLİS GÜNDEMİNDE! BAŞBAKAN'A HANGİ SORULAR YÖNELTİLDİ?

Başbakan Erdoğan'ın ‘'Hasan Abi'' dediği gazeteci Hasan Cemal'in Milliyet gazetesi ile yollarının ayrılması, TBMM gündemine getirildi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘’Hasan Abi’’ dediği gazeteci Hasan Cemal’in Milliyet gazetesi ile yollarının ayrılması, TBMM gündemine  getirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a, işsiz kalan gazetecileri sordu.

Oran, TBMM’ye sunduğu önergesinde  “Batsın böyle gazetecilik biçimindeki açıklamanız sonrası Hasan Cemal’in yazılarına ara verilmesi ve gazeteden ayrılmasına bir tesadüf müdür? Çalıştığı gazetenin sahibi olan şahıslarla bu yönde bir görüşme yaptınız mı?’’ diye de sordu.

Erdoğan’ın medya patronlarına yönelik her eleştirisinden sonra bazı gazetecilerin işsiz kaldığını savunan Oran, Nuray Mert, Mehmet ve Ahmet Altan, Ali Akel, Fehmi Koru ve Cüneyt Özdemir ile ilgili de şu soruları yöneltti.

-2011 yılında yapılan Konya mitinginde bir gazetecinin yazısına atıfla ‘Bu mert değil namert’ ifadesinden sonra Nuray Mert’in işten çıkartılması konusunda bir girişiminiz oldu mu?’’

‘’ O medya patronuna yazıklar olsun diyorum. Bu adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsunuz. Bunlar bu millete yabancı’’ sözlerinden sonra Cüneyt Özdemir’in Türkiye’den ayrılmasından etkiniz oldu mu ?

-Bir yazısına atıfla,  ‘‘Obama gibi gelmişiz Bush gibi olmuşuz. Sevsinler seni’ yönünde açıklama yaptıktan sonra, Fehmi Koru’nun çalıştığı gazeteden ayrılması tesadüf müdür ?

-Mehmet ve Ahmet Altan’ın da hükümete yönelik eleştirileri ve Ali Akel’in hükümete yönelik ‘Özür açıklanmaz, özür dilenir’ başlıklı yazısından sonra, bu isimlerin çalıştıkları gazetelerden ayrılmasında rolünüz var mıdır?