Gündem
29 Kas 2010 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

HAS PARTİ'NİN MARŞINI GRUP YORUM MU YAZDI? İŞTE TARAFLARIN AÇIKLAMASI!

Grup Yorum, 'Has Parti'nin Marşı Grup Yorum'dan' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Grup Yorum tarafından yapılan yazılı açıklamada: "28 Kasım 2010 ve 29 Kasım Pazartesi günü çeşitli; TV, gazete ve internet sitelerinde 'Has Parti'nin Kuruluş Kongresi' ile ilgili çıkan haberlerde, Grup Yorum'un Has Parti için bir şarkı bestelediği bilgisi verilmiştir. Bu bilgi tamamıyla gerçek dışıdır ve asılsızdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Grup Yorum'la ilgili verilen söz konusu haberlerin, kim tarafından ve hangi niyetlerle ortaya atıldığının bilinmediği ve bu tür haberlerin gazetecilik etiği ile bağdaşmadığı belirtildi.

Son olarak açıklamada, haberi yanlış yayınlayan basın kuruluşlarının gerekli düzeltmeyi yapması istendi.

HAS PARTİ'DE AÇIKLAMA YAPTI

Halkın Sesi Partisi'nin (HAS Parti) olağan kongresinde çalınan marşın, iddia edildiği gibi Grup Yorum'a ait olmadığı, söz ve müziğin Metin Yılmaz tarafından kaleme alındığı bildirildi.

HAS Parti'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, partinin dün yapılan kongresinde çalınan marşın Grup Yorum'a ait olduğu yönünde haberler çıktığı anımsatılarak, "Grup Yorum, ülkemizin saygın bir müzik grubudur ve siyasi partilere marş yapmayacağını sadece biz değil, onları tanıyan herkes bilir. Halkın Sesi Marşı'nın söz ve müziği müzisyen Metin Yılmaz'a aittir"
denildi.

Yanlış anlamanın, kongre salonundaki ses seviyesinin yüksekliğinden ve gazetecilerle sohbet eden bir partilinin marşı Grup Yorum'un eserlerine benzetmesinden kaynaklandığı kaydedildi.