Harry'nin bu sözleri Kraliçe'yi çıldırtacak: Kraliyet senin malın değil!

Prens Harry ve Meghan Markle, Sussex Royal adını ellerinden alan Kraliçe II. Elizabeth'e adeta öfke kustu. Çift, Sussex Royal resmi web sitesinden yaptıkları bir açıklama ile, adeta kraliçeye 'Kraliyet senin malın değil' dedi...

Harry'nin bu sözleri Kraliçe'yi çıldırtacak: Kraliyet senin malın değil! - Sayfa 1

Kraliçeden veto yediler!

Markle ve Prens Harry, evlendikten sonra kendilerine Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanı verilmişti. Çift de daha aileden ayrılık kararını açıklamadan uzun süre önce "Sussex Royal" markasını ticari faaliyetlerde kullanmak üzere tescil ettirmişti. Ancak Kraliçe, bu hafta başında çiftin markaları için bu ismi kullanmasını yasaklamıştı.

16
Harry'nin bu sözleri Kraliçe'yi çıldırtacak: Kraliyet senin malın değil! - Sayfa 2

Prens Harry ve Meghan Markle, 9 Mart'ta kraliçe ve diğer kraliyet üyeleriyle birlikte Commonwealth Service denilen İngiliz Devletler Topluluğu resmi törenine katıldıktan sonra 31 Mart'ta resmi olarak Kraliyet'ten ayrılacaklar.

26
Harry'nin bu sözleri Kraliçe'yi çıldırtacak: Kraliyet senin malın değil! - Sayfa 3

Kraliçeden veto yediler!

Onların bu ayrılışları, aylardır gündemden düşmedi. Öyle ki Meghan ve Harry, henüz saraydan ayrılmadan önce planlarını yaptı. Sussex Royal adını her alanda tescillettiler. Fakat Kraliçe II. Elizabeth buna izin vermedi ve bu ismi hiçbir şekilde kullanamayacaklarını açıkladı.

36
Harry'nin bu sözleri Kraliçe'yi çıldırtacak: Kraliyet senin malın değil! - Sayfa 4

Sussex Royal'ı artık kullanmayacaklar!

Konu ile ilgili cuma günü, çiftin sözcüsü bir açıklama yaptı ve Dük ve Düşes'in royal (kraliyet) veya Sussex Royal markasını, "özel İngiltere hükümet kuralları"na göre herhangi bir markada kullanmaktan kaçınacağını belirtti. "Sussex Dükü ve Düşesi, 2020 İlkbaharı sonrası hiçbir alanda 'Sussex Royal'i kullanmayı düşünmüyor" dedi.

46