Gündem
09 Nis 2015 11:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Harry Potter GTA'ya transfer oluyor

Çetelerin, mafya babalarının, güzel vücutlu kadınların, elinde silahla gezenlerin etrafta cirit attığı, hepimizin GTA olarak bildiği oyun serisi Grand Theft Auto film oluyor.

The Hollywood Reporter sitesinin haberine göre, Daniel Radcliffe, halen filmin yapımcılarıyla görüşme halinde. Eğer taraflar anlaşabilirse yıllarca Harry Potter karakterine hayat veren Radcliffe, hayranlarının karşısına çok farklı bir rolde çıkacak.

Ufak bir detay ve belki de üzücü bir haber… Daniel’ın canlandıracağı karakter, GTA oyununun baş karakteri değil, oyunun kurucularından olan Sam Housar. Film, oyunun kuruluş aşamasını, oyunun yaratıcısının bakış açısından anlatacak. Filmin adının da oyunla aynı adı taşıması bekleniyor: Grand Theft Auto

Film, Rockstar Games yapımcılarından Sam Houser ve 2000’li yılların başında şiddet içeren video oyunlarını yasaklamak için elinden geleni yapan ve yasaklayan avukat Jack Thompson arasındaki çatışmayı konu alıyor. Sam için Radcliffe düşünülürken, Thompson’ı kimin canlandıracağı halen merak konusu.



GTA 1997’de ilk çıktığında kuş bakışı bir görüntüyle, küçümen arabaların, minicik adamların bulunduğu, kalite açısından yerlerde bir oyundu. Sonraları, 11 bağımsız oyun ve 4 tane de geliştirme paketi piyasaya sürülen GTA’ya, gelmiş geçmiş en iyi oyun serisi demek kimseye haksızlık olmayacaktır herhalde. Ayrıca Rockstar Games’in en son yayınladığı GTA V (5) de şaheser niteliğinde denilebilir.
Filmin yönetmeni olacağı bilinen İngiliz yönetmen Owen Harris, çekimlerin 20 Nisan’da başlayacağını belirtiyor.