Gündem
09 Tem 2014 00:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:25

Harry Potter geri mi dönüyor?

Dünyada geniş çapta bir hayran kitlesine sahip Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, Pottermore adlı internet sitesine Harry Potter'ın devam hikayesini yazdı.

Dünya çapında birçok hayranı bulunan Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, kitabın hayran sitesi Pottermore’a yeni bir hikaye yazdı. 2007’den bu yana Potter’la ilgili bir metin yazmayan ünlü yazar , hayranlarını şaşırttı. Yazısını, kitaptaki Rita Skeeter adlı gazetecinin dilinden kaleme alan Rowling, hikayeyi sitenin Daily Prophet adlı bölümüne, köşe yazısı formatında yükledi.

1500 kelimelik hikayede Potter, 34 yaşına basmak üzereyken tasvir ediliyor. Yakın arkadaşları Ron ve Hermione ve ailesiyle birlikte Quidditch Dünya Şampiyonası’nı izleyen Harry’nin saçlarında beyazlar olması dikkat çekiyor. Ron’un saçlarının ise seyreldiği belirtiliyor.

HARRY YAŞINA UYGUN GİYİNMİYOR

Hikayenin bir diğer dikkat çekici noktası ise Harry’nin Ginny Weasley ile yaşadığı evlilikle ilgili yapılan tahminler. Gazeteci Skeeter, Harry’nin aynı gözlüğü taktığını belirtirken, yaşına uygun giyinmediği için onu eleştiriyor.

Birçok karakterin hayatıyla ilgili detaylara yer verilen yazının ardından hayranlar yeni bir kitabın basılıp basılmayacağı sorusunu sormaya başladı. Rowling’in sözcüsü Mark Hutchinson ise yeni bir romanın planlanmadığını ifade etti.