Gündem
20 Tem 2012 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

HANGİ USTA KALEM CEZAEVİNDEKİ MEHMET AĞAR'I ZİYARET ETTİ?

Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde yatan eski bakan Mehmet Ağar'a sürpriz ziyaretler devam ediyor

Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nde çeken Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’a ziyaretler sürüyor. Ağar’ın son ziyaretçisi gazeteci Hıncal Uluç, "Mehmet Ağar tam bir devlet adamı. Suskunluğuyla bunu bir kez daha kanıtladı" dedi.

Aydın’a gelen Hıncal Uluç, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit’i makamında ziyaret edip, Yenipazar Kapalı Cezaevi’ndeki DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı ziyaret edebilmek için izin talebinde bulundu. İzin belgesini aldıktan sonra Yenipazar’a hareket eden Uluç, Mehmet Ağar’ın, "Makamları veren devlet, cezayı veren de devlet" sözünü hatırlatıp, "Mehmet Ağar ile uzun yıllara dayalı bir dostluğumuz var. Kendisi bu ülkenin mihenk taşlarından biri. Cezaevine girerken yaptığı açıklamada da duruşunu hiç bozmadığını gördük. Hem Mehmet Ağar, hem de Korkut Eken dik duruşlu insanlar. Mehmet Ağar, suskunluğu ile de tam bir devlet adamı olduğunu kanıtlamıştır" diye konuştu.

Hınçal Uluç, daha sonra Yenipazar Kapalı Cezaevi’ne girip, Ağar’la görüştü.

ESKİ BAKANLAR DA YENİPAZAR’DA

Öte yandan, Yenipazar Kapalı Cezaevi’ndeki Mehmet Ağar’ı ANAP’lı eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven, Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar ve Karadenizli işadamı İlhan Karadeniz de ziyaret etti.

Aydın’a karayolu ile gelen eski bakanlar ve işadamı Karadeniz, daha sonra helikopterle Aydın’dan ayrıldı.