Magazin
05 Kas 2010 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

HANGİ ÜNLÜ YAZAR TÜRKİYE'NİN TANITIMI İÇİN HAMAMA GİRİP KESE YAPTIRDI?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul için hazırladığı tanıtım filminde ünlü bir yazar görev aldı.

Sunucu Yazar Ece Vahapoğlu, tüm dünyada yayınlanacak İstanbul tanıtım filminde Türkiye’nin yüzü oldu ve İngilizce sunuculuk yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü’nün GoTurkey projesi ile desteklediği tanıtım filmi bundan böyle İstanbul’un tanıtımlarında kullanılacak.

Hollandalı ‘Cityfilm’ TV ekibi tüm dünyada yayınlanacak İstanbul’u tanıtan filmi çekmek üzere Türkiye’den sunucu ve yazar Ece Vahapoğlu’nu seçti.

Bir hafta aralıksız süren çekimlerde İstanbul’un tarihi yerlerinden ünlü restoranlarına kadar pek çok yer İngilizce olarak tanıtıldı. Vahapoğlu, film için müzeleri gezdi, tarihi mekanları ziyaret etti, ünlü restoranlarda yemek yedi, Boğaz’ı tekneyle keşfetti, helikopterle tura çıktı ve tarihi Galatasaray Hamamı’na girip kese bile yaptırdı.

21 dakikalık tanıtım filmi, ilk kez Türkiye’de yayınlandı. Filmin ilk resmi gösterimi, dün akşam Reina’da verilen bir davetle yapıldı.

İstanbul tanıtım DVD’leri pek çok ülkedeki dünyaca ünlü otel zincirlerinde ve internet televizyonlarında da gösterilecek.

Filmin linki: http://www.cityfilm.tv/watchcityfilm.php?name=CFIstanbulv5.flv