Gündem
14 Eki 2011 14:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

HANGİ ÜNLÜ KUR'AN OKUYUP NAMAZ KILMAYA BAŞLADI?

Eski tutuklu Burhan Durmuş, cezaevindeki spor adamlarının günlük yaşamlarını anlattı.

 Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer spor adamlarının günlük yaşamına tanık olan eski tutuklu Burhan Durmuş, Metris’te yaşananları Sabah’a anlattı.

Yıldırım, Durmuş’un yeğeni Fenerbahçe taraftarı Rıdvan’a mektup yazarak "Bu satırları sana Metris’ten değil de Fenerbahçe Kulübü’nden yazıp göndermek isterdim. Sevgiyle kal" dedi.


YEMEKHANEYE LİG TV

Bir müşterisinden aldığı çekin çalıntı çıkması nedeniyle bu yıl ocak ayında tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konan 35 yaşındaki Durmuş, 9.5 ay hapis yattı. 21 Eylül’de de tahliye edildi.

Cezası süresince, futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan şüphelilerle aynı cezaevinde bulunan Durmuş, Metris Cezaevi’nde A12 koğuşunda kaldı.


Koğuşun karşısındaki A7 koğuşunda ise Aziz Yıldırım vardı. Futbolda şike soruşturmasında tutuklananların yaşadıklarına tanık olan Durmuş, futbolda şike operasyonunun ardından cezaevi yemekhanesindeki televizyonun daha büyüğüyle değiştirildiğini ve Yıldırım tarafından Lig TV bağlatıldığını söyledi.

Cezaevindeki tutuklulara forma dağıttıran Yıldırım’ı her gün üzerinde Fenerbahçe eşofmanıyla gördüğünü anlatan Durmuş, Yıldırım’ın kendisine "Fenerbahçe için buradayım" dediğini aktardı.

Aziz Yıldırım’la iki kez revirde karşılaştığını da sözlerine ekleyen Durmuş, "Yeğenim Rıdvan bana mektup yazmış ve fotoğrafını göndermişti. Fotoğrafını Aziz Yıldırım’a göstermemi istedi. Ben de revirde karşılaştığımda Yıldırım’a yeğenimin fotoğrafını verdim. O da yeğenime bir mektup yazdı" ifadesini kullandı.

’FENER İÇİN BURADAYIM’

Yıldırım, mektupta adını Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’den alan Rıdvan Durmuş’a "Sevgili Rıdvan kardeşim, ’Darağacında da olsa son sözümüz Fenerbahçe...’ Sevgili Rıdvan, derslerine çok çalışarak biz Fenerbahçelileri onurlandırmanı ve bizleri sevindirmeni temenni ederim. Bu satırları sana Metris’ten değil de Fenerbahçe Kulübü’nden yazıp göndermek isterdim. Sevgiyle kal. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım" yazdı.

Durmuş, Metris’teki diğer tutuklu şüphelilerden eski Eskişehirspor’un eski teknik direktörü Bülent Uygun’la sohbet ettiğini de belirterek "Bülent, bana ’Benim ismimi kullanmışlar’ dedi" diye konuştu.

Uygun’un ve resmi olarak halen Beşiktaş teknik direktörü olan Tayfur Havutçu’nun Kuran okuduğunu anlatan Durmuş, Havutçu’nun 5 vakit namaz kıldığını söyledi.

Uygun’un eski Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan’la birlikte mahkumlara hatıra gemi maketi yaptırdığını anlatan Durmuş, Havutçu’yla Karan’ın birlikte masa tenisi oynadığını belirtti.

10 DK. TELEFON HAKKI

Büyükşehir Belediyesi’nin eski futbolcusu İbrahim Akın’ın ise kaldığı koğuşu boyattığını, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı’yı damacana su taşırken gördüğünü ve Sivasspor eski kalecisi Korcan Çelikay’ın cezaevi şartlarına uyum sağlayamadığını ve çok üzüntülü olduğunu söyledi.

Cezaevindeki tutukluların haftalık 200 TL’lik kantin alışverişi imkanı olduğunu anlatan Durmuş, "Tutukluların haftada 10 dakika telefon görüşme hakkı var" dedi.