Gündem
14 Eki 2011 12:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

HANGİ ÜNLÜ İŞADAMININ ADI FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERE KARIŞTI?

Faili meçhul cinayetlerden tutuklanan eski özel harekatçı İbrahim Şahin, illegal yapılanma için ünlü bir işadamını adres gösterdi.

Ankara Özel Yetkili Savcılık tarafından yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturmasında "cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüt faaliyeti çerçevesinde, birden fazla adam öldürmek’’ suçlamasıyla tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in "Eğer ortada illegal bir yapı varsa bana değil Mehmet Ağar’a sorun" derken ünlü bir işadamından da sözetti.

Taraf Gazetesi’nin haberine göre, Susurluk hükümlüsü eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın 1990’larda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili itirafları üzerine başlatılan soruşturma "talimatları ondan alıyorduk" dediği İbrahim Şahin’in tutuklanmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Şahin’in tutuklanma gerekçesinde "cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüt faaliyeti çerçevesinde, birden fazla adam öldürmek’’ suçlamasını kullanması, söz konusu faili meçhul cinayetlerin ve yasadışı işlerin "örgütlü faaliyet" kapsamında değerlendirildiğini ortaya koydu. Çarkın ve yedi özel harekâtçının amiri pozisyonundaki Şahin’in de tutuklanması "örgütlü failiyetin" tepesindeki isimlerin kimler olacağı sorusunu gündeme getirdi.

Şahin ifadesinde, "Şayet illegal bir yapı varsa bunun benden sorulmaması gerekirdi. Bu konuda Ağar’ın ve kardeşleri ile onlarla ilişkili olan ünlü bir işadamının da sorgulanması gerekirdi" dedi.

Şahin’in ifadesinde sözünü ettiği Mehmet Ağar’ın kardeşi Yunus Ağar’ın adı, Hüseyin Baybaşin ile ilgili uyuşturucu operasyonlarında ve Ömer Lütfi Topal’ın Havaş ihalesinde devre dışı bırakılması ile ilgili iddialarda da geçiyordu.