Gündem
04 Tem 2010 08:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

HANGİ ÜNLÜ İŞADAMI CUMHURİYET'İN BAŞINA GEÇİYOR?

Akşam Yazarı Gürkan Hacır'dan şok iddia: "Milli burjuvazimizin kontu, ulusalcı cephenin başına geçiyor."

Milli burjuvazimizin kontu, ulusalcı cephenin başına geçiyor...
Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk’un cenazesine Rahmi Koç’la birlikte katılan İnan Kıraç’ın Cumhuriyet Vakfı’nın başına geçeceği konuşuluyor.

Peki İş dünyasındaki başarısı ve sosyal yaşamda gösterdiği heyecanla tanıdığımız İnan Kıraç  kimdir? İşte çocukluğundan eğitimine, iş hayatından eşine ve kızına kadar  bütün yönleriyle bir İnan Kıraç portresi...

Sol düşünceye samimiyetle inanmış aydınlarımızın dile getirdikleri bir fikir vardır. ’Bizim işçi sınıfından önce milli burjuvamızı yaratmamız lazım’  Evet bütün sorun burada yatıyor. Biz doğru dürüst bir burjuva sınıfı yaratabilseydik belki her şey daha yerli yerinde olacaktı. Sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek ’milli burjuvamızın’ en önemli örneklerinden biri İnan Kıraç’tır. İlhan Selçuk’un ölümüyle boşalan Cumhuriyet Vakfı’nın başkanlığına o geliyor. 

Cumhuriyet gazetesinin sahibi olan vakfın yönetimine  İnan Kıraç’ı alabilmek için Şükran Soner istifa ettirildi. Emekten ve soldan yana mücadele veren bir gazetenin başına Türkiye’nin en büyük patronlarından birinin geçmesi sizi şaşırtabilir.