Gündem
17 Şub 2011 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

HANGİ ÜNLÜ GENEL YAYIN YÖNETMENİNİ DOLANDIRILMAKTAN POLİS KURTARDI?

Polisin düzenlediği operasyon ünlü genel yayın yönetmeninin de dolandırılmaktan son anda kurtulmasına neden oldu.İşte ayrıntılar...

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri otomobil dolandırıcılarına yönelik ’Dolandırıcılar Vadisi’ adı altına 2 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonun ikinci ayağında şebekenin 5 elamanının İstanbul’da galeri açtığı ortaya çıktı.

Öte yandan Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, yeni bir otomobil almasının ardından Volvo marka otomobili satması için şoförünü görevlendirdi. Şoförün internette verdiği ilanı fark eden dolandırıcılar irtibata geçerek 36 bin Euro’ya müşteri oldular. Bu sırada teknik takip yapan polisler Altaylı’nın dolandırılacağını anlayarak önlem aldı.

Operasyon bir gün sonra yapılacağı için Altaylı’nın şoförü ile müşteri olarak irtibata geçerek 37 bin Euro fiyat verdiler. Bunun üzerine Altaylı’nın şoförü dolandırıcılara arabayı satmaktan vazgeçti. Böylece polis ekipleri hem operasyonun sekteye uğramasını hem de Altaylı’nın dolandırılmasını önledi. Yapılan operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.