Polemik & Kulis
28 Ağu 2017 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:05

Hangi ünlü ekran yüzü TGRT ile el sıkıştı? (Medyaradar/Özel)

Ünlü ekran yüzü ekrana ilk kez 2004 yılında çıktığı TGRT Haber'e yıllar sonra dönüş yaptı...

Son olarak TVNET'te sabah programı Yeni Bir Gün'ü hazırlayıp sunan Alper Altun, İhlas Medya grubunun haber televizyonu TGRT yönetimiyle el sıkıştı.

Altun, bugün itibariyle hafta içi her gün Medya Kritik'ten sonra başlayan "Alper Altun ile Öğle Haberleri"ni sunacak.  Alper Altun, yeni kanalını paylaştığı tweet ile duyurdu.





Alper Altun kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine mühendisliği yıllarında medyaya atılan Alper Altun, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu.
 
Yayıncılığa radyoculukla başlayan Alper Altun, ekrana ilk kez 2004'te TGRT Haber kanalının kuruluşunda öğle haberlerini sunarak çıktı. TGRT'de Ana Haber bültenlerini de sunan Altun, 2006'da kurulan FOX'un ekran yüzü oldu. Ana Haber bülteni dışında Çalar Saat isimli sabah haberlerinin de sunuculuğunu yaptı. 2011'de Türkiye'ye adım atan Al Jazeera, erkek ekran yüzü olarak Alper Altun ile anlaştı. Al Jazeera'de sınırdan canlı bağlantılar da yapan Altun, daha sonra TRT Türk'te Manşetten programını hazırlayıp, moderatörlüğünü yapmıştı. İyi derecede İngilizce bilen Altun evli ve bir çocuk babası.
 
MEDYARADAR/ÖZEL