Gündem
07 Mayıs 2015 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Hangi ünlü ekonomi yazarı rektörlükten istifa etti? (Medyaradar/Özel)

CNBC-e ve SkyTürk 360 gibi televizyon kanallarının kuruluşunda yer alan isim, ortalama bir yıldır yürüttüğü Nişantaşı Üniversitesi rektörlüğünden ayrıldı

Televizyon ve basın dünyasının ekonomi alanında ismini yazan Prof. Dr. Kerem Alkin, rektörlüğü bıraktı. Halen Yeni Şafak gazetesi köşe yazarlığı ve TVNet kanalı yorumculuğunu sürdüren Alkin 11 Mart 2014'ten bu yana Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde üstlendiği rektörlük görevini, 23 Mart 2015 tarihinde tamamlayarak, İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi öğretim üyeliği görevini üstlendi.

Alkin,  aynı zamanda Harp Akademileri Komutanlığı bünyesinde de öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

Kerem Alkin kimdir?

28 Haziran 1965, İstanbul doğumlu olan Prof.Dr. Kerem Alkin İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladığı lisans eğitiminin ardından, lisansüstü eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans programı ile sürdürmüştür. Doktorasını 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda tamamlayan Alkin, akademik kariyerine 1987 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi araştırma görevlisi olarak başlamıştır.

1999 – 2001 yılları arasında İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Para-Banka Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Alkin’in, 1998 yılında hak kazandığı Doçentlik unvanı sonrasında, Profesörlük ataması 2004 yılında, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi nezdinde İktisat Ana Bilim Dalı kadrosuna yapılmıştır.

Kerem Alkin, 1987 ile 2001 yılları arasında görev yaptığı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ndeki öğretim üyeliği görevi sonrasında, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde, 2001-2014 arası, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Uluslararası Ticaret, Bankacılık-Finans ve son olarak İktisat Bölüm Başkanlığı görevlerini de yürütmüştür.

Türkiye'nin saygın medya gruplarında, 1990 yılı ocak ayından itibaren, pek çok haftalık ve aylık dergiye, ulusal düzeyde günlük gazetelere köşe yazısı ve araştırmalar yazmayı sürdüren Prof. Dr. Kerem Alkin, CNBC-e ve SkyTürk 360 televizyon kanallarının kuruluşunda ve yorumcu olarak ekranda görev almış; Bloomberg HT Televizyon Kanalı'nın genel yayın yönetmenliği görevini de yürütmüştür. Prof.Dr. Alkin, halen Yeni Şafak köşe yazarlığı ve TVNet Televizyon Kanalı yorumculuğu görevini de yürütmektedir.

Fransızca ve İngilizce bilen Prof.Dr. Kerem Alkin evli ve 1 çocuk babasıdır.



MEDYARADAR/ÖZEL