Gündem
21 Kas 2012 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

HANGİ TÜRK MEDYA PATRONU DÜNYACA ÜNLÜ ZUMA'YA ORTAK OLDU?

Ünlü medya patronu İngiltere'de resmi imzayı attı ve dünyadaki tüm Zuma restorantlarına ortak oldu.

Yeme-içme sektörüne hızlı bir giriş yapan Doğuş Holding, bu alandaki yatırımlarını artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk İngiltere’de resmi imzayı attı ve dünyadaki tüm Zuma restorantlarına ortak oldu. Modern Japon mutfağının hakim olduğu Zuma, dünyada 6 farklı kentte bulunuyor ve kendi segmentinin en lüks restoranı olarak biliniyor.

Ağustos ayında Kahve Dünyası’na hissedar olan Doğuş Holding, geçtiğimiz günlerde de lüks restoran zinciri İstanbul Doors Grup’un çoğunluk hisselerini almıştı.

Doğuş’un şimdiki adresi ise, dünyanın 6 farklı ülkesinde faaliyet gösteren Zuma restoranları oldu. Doğuş Grubu iştiraklerinden D.ream, bünyesinde Roka ve Zuma Restoranları'nın bulunduğu Azumi Group'a yüzde 50 ortak oldu. İstanbul’da da bir restoranı bulunan Zuma’nın, Türkiye’deki işletmeciliğini Doors Grup yapıyor.

İSTANBUL'DA 2008'DE AÇILDI

2008’de Ortaköy’de açılan Zuma, farklı Uzakdoğu konseptiyle dikkat çekiyor. Aperatif için lounge katı, yemek için suşi bar, robata grill ve açık mutfağın olduğu ana salondan oluşuyor. Yazın, Boğaz manzarasını ayaklar altına alan terası var. CEO’lar, sosyetik ünlüler ve yabancı işadamları müdavimler arasında yer alıyor. Modern Japon mutfağının hakim olduğu Zuma, dünyada 6 farklı kentte bulunuyorve kendi segmentinin en lüks restoranı olarak biliniyor.

İngiliz şef Rainer Becker, Tokyo'da yaşadığı yıllarda etkilenerek Japon mutfağının lüks konseptini yarattı. Arjun Waney ve Divia Lavani ile birlikte ilk restoranı 2002'de Londra'da açtı.

Bünyesinde Vogue, Gina, Zuma, Da Mario, Anjelique gibi 18 markayı barındıran ve Türkiye’nin dışında İngiltere, Rusya ve Azerbaycan’ı da içeren 40 lokasyonda faaliyet gösteren İstanbul Doors Group, 1993 yılında İstanbul’un ilk İtalyan restoranı Da Mario’yu açarak sektöre adım attı. Hisseleri Levent, Rıza, Bülent Büyükuğur kardeşler ve Berk Ekşioğlu’na ait olan İstanbul Doors Group, 2011 yılında Tom Aikens Group’u bünyesine kattı ve London Doors’u kurdu. Geçen yılı 120 milyon liralık ciro ile kapatan grup, 1300 çalışana istihdam yaratıyor. Grubun restoranlarında yılda 3.5 milyon kişiye hizmet veriliyor. Doors Group, geçtiğimiz günlerde hisselerinin yüzde 74.25’ini satın almıştı.