Gündem
17 Ağu 2013 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

HANGİ TÜRK GAZETECİ MISIR'DA CAMİDE MAHSUR KALDI?

Haber takibi için bölgeye giden Türk gazeteci, El-Feth Camisi'ninde mahsur kaldığını belirtti.

Mısır'da darbe karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin saldırısından kaçan, aralarında yaralıların da bulunduğu 400 kadar gösterici camide mahsur kaldı. Mahsur kalan grubun içinde haber takibi için bölgede bulunan Türk gazeteci de var.

El-Feth Camisi'nin kapısı zorla açıldı

Ramses Meydanı yakınında bulunan El-Feth Camisi'nin kapısı güvenlik güçleri tarafından zorla açıldı. Camide endişeli bekleyiş sürüyor.

Polisin içeridekileri camiyi tahliye etmeye ikna etmek için çaba gösterdiği belirtildi. İçeride mahsur kalanların ise polis ve "baltacı" saldırısıyla ölmekten korktukları için dışarıya çıkamadıkları öğrenildi.

Dün cuma namazıyla başlayan "Gazap Cuması" gösteri ve yürüyüşleri sırasında aralarında yaralıların da bulunduğu 400 kadar gösterici Ramses Meydanı'nın yakınında bulunan ve geçici sağlık merkezi olarak da kullanılan El-Feth Camisi'ne sığınmıştı. İçeride gösterilerde hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesinin de bulunduğu belirtilmişti.

Türk gazeteci de mahsur

Haber takibi için bölgeye giden Türk gazeteci Metin Turan da camide mahsur kaldığını belirtti.

Turan, "Şu anda caminin kapılarını kapattık. Etrafımız güvenlik kuvvetleri tarafından çevrildi. Buradaki insanlar ölümü bekliyor. Dışarıya çıkmak istedim, keskin nişancılar ve ordunun ateş edebileceği korkusuyla camidekiler beni bırakmadı" dedi.