Televizyon
03 Eki 2017 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Hangi televizyon kanalının merkezi Ankara'ya taşınıyor? (Medyaradar/Özel)

Uzun süredir İstanbul’dan yayın yapmakta olan kanalın merkezi Ankara’ya taşınıyor.

Murat İde’den boşalan Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturan gazeteci Metin Özkan, Bengütürk TV ile ilgili radikal bir değişikliğe gitme kararı aldı. İstanbul’da kurulan ve yayınlarını Levent Seyrantepe’deki merkez binasından sürdüren Bengütürk TV’nin merkez stüdyoları Başkent Ankara’ya taşınacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanlığını da yapan Metin Özkan, Bengütürk TV’ye Genel Yayın Yönetmeni olduktan sonra haftanın 4 gününü İstanbul’da geçiriyordu. MHP’ye yakınlığı ile bilinen televizyon kanalının daha aktif faaliyet göstermesi ve kendisinin de kanala daha fazla emek verme isteği nedeniyle böyle bir kararın alındığı belirtiliyor.

Bengütürk TV’nin merkezinin Ankara’ya taşınmasıyla birlikte İstanbul’daki merkez stüdyolar ve teknik ekipmanlar da başkente götürülecek. Ancak, aileleriyle birlikte İstanbul’da yaşayan personelin görevlendirilmesiyle ilgili belirsizlik ise en büyük soru işareti.

Kanalın merkezinin Ankara’ya taşınmasıyla birlikte İstanbul’da sadece bir ofis, temsilci ve stüdyonun bırakılacağı kadronun da önemli ölçüde düşürüleceği ifade ediliyor.

Televizyon kanalları arasında Halk TV’de aynı modelde bir yapılanma ile faaliyet gösteriyor. Merkezi Ankara’da olan Halk TV’nin İstanbul’da bir temsilciliği ve stüdyosu bulunuyor.



Metin Özkan Kimdir?

1964 yılında Yozgat’ta doğan Metin Özkan, 25 yıllık meslek hayatında çok sayıda gazete ile televizyonun genel yayın yönetmenliğini ve Ankara Temsilciği görevlerini üstlendi. Son olarak temsilcisi olduğu Bengütürk TV'nin genel yayın yönetmenliği görevine Mart 2017'de getirildi.

MEDYARADAR/ÖZEL