Gündem
12 Kas 2012 18:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

HANGİ SİTE NE KADAR TIKLANIYOR? BİRİNCİ HANGİSİ?

İşte Gemius İnternet Ölçümleme Araştırması'na göre Eylül ayında Türkiye'de en fazla görüntülenen siteleri açıkladı.

Gemius İnternet Ölçümleme Araştırması* Eylül ayı verileri açıklandı; buna göre Türkiye’de en fazla sayfa görüntülenen site Facebook.
 
SMG Connected’da 8 Kasım 2012 tarihinde yayınlanan kapsamlı veriler, Facebook’un ardından en çok ziyaret edilen sitelerin Google, YouTube, Sahibinden ve Mynet olduğunu gösteriyor. En fazla kullanıcıya sahip siteler ise sırasıyla; Google, Facebook, YouTube, Live ve Twitter. İnternet kullanıcılarına erişim oranlarında ise Google birinci sırada.

Kategori Bazında En Fazla Trafiğe Sahip Siteler
 
Haber kategorisinde aylık trafiğe göre; Hürriyet, geçen ay ele geçirdiği birinciliğini Eylül ayında da devam ettirdi. Hürriyet’in 7,3 milyon kullanıcısına karşılık Milliyet’in 7,2 milyon kullanıcısı bulunuyor. Haber kategorisinde 3. sırada bulunan Habertürk.com’un ise 400 milyon aylık trafiğine karşılık 5 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Alışveriş kategorisinde Sahibinden.com, geçen aylarda olduğu gibi bu ay da açık ara liderliğini koruyor. Ziyaretçiler Sahibinden.com’da ortalama 2 saat 30 dakika kalıyorlar. hepsiburada.com ve markafoni.com da bir önceki aya göre aylık trafiklerini artırarak bu kategoride üst sıralarda bulunuyorlar.

Video sitelerinde YouTube birinci sırada. 18 milyondan fazla ziyaretçisi bulunan YouTube’da kullanıcılar ayda ortalama 5 saat 21 dakika kalıyorlar. İzlesene, Dailymotion, Vidivode ve Uzman TV de YouTube’un ardından en fazla ziyaret edilen diğer video siteleri.

Sosyal ağlar kategorisinde Facebook açık ara lider durumda. Eylül ayında Türkiye’de 21,7 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Facebook’ta kullanıcılar ayda ortalama 15 saat kalıyorlar. Twitter, Facebook’un ardından sosyal ağlar kategorisinde ikinci sırada. 8,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Twitter’ın aylık trafiği bir önceki aya göre %82′lik bir artış göstermiş durumda. Ekşisözlük ise bu sitelerin ardından 3. sırada bulunuyor.

Kadın / Moda kategorisinde birinci sırada yer alan kadinlarkulubu.com, aylık 26 milyon sayfa görüntülenmeye sahip. İkinci sırada yer alan pudra.com’un ise aylık trafiği 5 milyon.

Müzik kategorisi altında TTNet Müzik aylık yaklaşık 46 milyon trafiğiyle birinci sırada bulunuyor. İkinci sırada ise 5,2 milyon sayfa görüntülenme sayısıyla Number One geliyor. Powerturk, radyofenomen ve powerfm de bu kategoride en fazla ziyaret edilen diğer siteler.

Oyun siteleri kategorisinde kraloyun, aylık trafiğe (83 milyon) göre birinci sırada. İkinci sırada bulunan bigpoint.com, 993 bin ziyaretçisiyle site genelinde 79 milyon aylık trafiğe sahip.

Spor sitelerinde Fanatik, 2,6 milyon kullanıcısıyla birinci sırada bulunuyor. Aylık 199 milyon trafiği bulunan Fanatik’te ziyaretçiler ortalama 54 dakika kalıyorlar. Maçkolik ve Sahadan da, aylık trafiklerini artırarak ikinci ve üçüncü sıraya yerleşti. Sporx, Fotomaç, NTVSpor ve Lig TV de en fazla ziyaret edilen diğer spor siteleri.
 
(Kaynak: SMG Connected)
 
*Gemius İnternet Ölçümleme Araştırması, IAB-Türkiye önderliğinde RD, RVD ve ajansların bir araya gelerek oluşturduğu araştırma raporudur. 2012 yılının Ocak ayından itibaren Fusion teknolojisine geçilerek, araştırmaya dahil olmayı kabul eden ve kod yerleştirilen sitelerin yanısıra, o ay yeterli sayıda panelistin ziyaret ettiği tüm siteler de araştırma raporunda yer almaktadır. Yukarıdaki tablolarda sitelerin gerçek kullanıcı rakamlarını ve site ziyaretçilerinin internet kullanıcılarına oranını yani erişim değerlerini de görmekteyiz. Tablolarda yer alan siteler, site genelinde aylık trafiğe göre sıralanmıştır. Sitelerin alt domain’leri kategori tablolarında yer almayıp, her sitenin ana domain adresi için tek bir kategorizasyon yapılmıştır.  Örneğin, spor siteleri tablosunda sadece spor siteleri yer almaktadır, diğer sitelerin “spor” bölümleri, “spor siteleri” tablosunda yer almamaktadır.