Medya
29 Ağu 2013 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

HANGİ OSCARLI YÖNETMEN ALTIN PORTAKAL'A GELİYOR?

50. Altın Portakal, birbirinden ünlü uluslararası konukları ağırlamaya hazırlanıyor. Festivali bu yıl sinema yazarımız Murat Tolga Şen takip edecek.

Bir Ayrılık adlı filmiyle en iyi yabancı film dalında Oscar kazanan İranlı ünlü yönetmen Asghar Farhadi Altın Portakal’a konuk oluyor. Farhadi, bu yıl Cannes Film Festivali’nde jüri özel ödülü kazanan ve başrol oyuncusu Bérénice Béjo’ya en iyi kadın oyuncu ödülü getiren “Le Passé – Geçmiş” filminin Antalya’daki galasında sinemaseverlerle bir araya gelecek. Filmin galasına Asghar Farhadi ile birlikte başrol oyuncusu Ali Mosaffa da katılacak. 

Farhadi’nin ülkesi dışında çektiği ilk film olan “Le Passé – Geçmiş” bu yılın adından en çok söz ettiren yapımları arasında yer alıyor. Film, Fransız eşi Marie’den boşanmak için Tahran’dan Paris’e gelen Ahmet’i ve Marie ile yeni sevgilisi Samir’i konu ediniyor. Farhadi Altın Portakal’da gerçekleştirilecek gösteriminin ardından düzenlenecek söyleşide festival izleyicisiyle buluşacak.  

Etkileyici bir aile dramı 

Ustaca kaleme alınmış senaryosu ve beğeni toplayan oyunculuk performanslarıyla “Le Passé - Geçmiş"te Farhadi, aileyi ve ilişkileri derinlemesine sorgulamayı sürdürüyor. Uzun bir ayrılığın ardından Ahmet’in Paris’e dönüşü ile eşi Marie, onun sevgilisi Samir ve çocukları arasındaki ilişkiler karmakarışık hale geliyor. Saklanan sırlar bir bir ortaya dökülmeye başlıyor. “Le Passé – Geçmiş”, yüksek duygusal gerilimi, sürükleyici diyaloglarıyla ilginç olduğu kadar çetrefil bir aile dramı. Filmde Bérénice Bejo’ya Tahar Rahim ve Ali Mosaffa eşlik ediyor. 

Portakal’da bir başka usta 

Farhadi’nin başrol oyuncularından Ali Mosaffa, Altın Portakal’da ikinci bir galaya daha katılacak. Galada, aynı zamanda yönetmen de olan Mosaffa’ya Karlovy Vary Film Festivali’nde jüri özel ödülü getiren “The Last Step - Son Adım” filmi 50. Altın Portakal izleyicileriyle buluşacak.  

Uluslararası birçok başarı 

1972 doğumlu Asghar Farhadi ülkemizde Elly Hakkında, Bir Ayrılık gibi filmlerle tanınıyor. Farhadi 2008 yapımı filmi Elly Hakkında ile birçok ödülün yanı sıra Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı kazanmıştı. Ülkesi İran’da çokça tartışılan Bir Ayrılık Oscar’a değer görülen ilk İran filmi olma özelliğine sahip. Farhadi, “Le Passé – Geçmiş” adlı filmiyle de izleyiciyi büyülemeyi sürdürdü ve Cannes’da jüri özel ödülünü kazandı.