Gündem
17 Nis 2011 17:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:15

HANGİ MİLLİYET YAZARI AK PARTİ'NİN ADAYLIK TEKLİFİNİ REDDETTİ?

TRT Haber'de İnci Ertuğrul'un sunduğu Haber Tadında programına katılan Milliyet yazarından ilginç itiraf!

TRT Haber’de İnci Ertuğrul’un sunduğu Haber Tadında programına katılan Milliyet yazarı Taha Akyol seçim hazırlıklarının sürdüğü bu günlerde kendisine ait ilginç bir  gerçeği dile getirdi.

"Ben hayatımda hiç milletvekili olmadım, olmayacağımda" diyen Akyol, geçmişte siyasetle ilgilendiğini ve AK Parti’nin kuruluş sürecinde kendisine teklif geldiğini açıkladı.

AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDA TEKLİF GELMİŞ

Abdullah Gül’ün partinin kuruluşunda kendisini arayarak partinin kurucusu olarak kendi yanlarında olmayı teklif ettiğini anlatan Akyol o süreci izleyiciler ile şöyle paylaştı:

"Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Abdullah Gül, o zamanlar senli benli görüştüğümüz yakın bir arkadaşımdı. Bana telefonla teklif etti. Ben de siyasete girmeyi düşünmediğimi söyledim."

ÖZAL, YILMAZ, ÇİLLER TEKLİF ETMİŞ

İnci Ertuğrul’un "Bu kararınız geçmişten beri var mıydı? Onu merak ediyorum" demesi üzerine Akyol soruyu şöyle yanıtladı:

"Rahmetli Turgut Özal teklif etmişti. Mesut Yılmaz, ANAP genel başkanı olduğu zaman bu teklifi yineledi. Yakın arkadaşım Namık Kemal Zeybek’i araya sokarak Tansu Çiller vekillik teklif etti. Ben hepsine hayır siyasete girmeyeceğim diye yanıt verdim."


BU DÖNEMDE TEKLİF GELDİ Mİ?

Akyol, Ertuğrul’un "bu dönemde teklif geldi mi?" sorusuna ise "Hayır bu dönemde teklif gelmedi ama gelseydi de yine redederdim" diye yanıt verdi.

GEREKÇESİNİ AÇIKLAMADI

Abdullah Gül’ün AK Parti’nin kuruluşunda partide istediği görevi, mevki ve yetkiyi teklif ettiğini ancak kendisinin "siyaseti düşünmüyorum" diyerek geri çevirdiğini anlatan Akyol, "o zaman kendisine neden siyasete girmek istemediğimi de ayrıntılı olarak anlattım" dedi.