Gündem
28 Haz 2011 15:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

HANGİ MEDYA PATRONU BAKAN YARDIMCISI OLACAK?

Erdoğan'ın Meclis dışından atanacağının altını çizdiği ve başarılı bir işadamının da olabileceğini söylediği 'bakan yardımcılığı' için ilk aday belli oldu.

Seçim sonrası kabineye kimlerin gireceği kadar ilk kez uygulanacak olan ’bakan yardımcılığı’na getirilecek isimler de merak konusu oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis dışından atanacağının altını çizdiği ve başarılı bir işadamının da olabileceğini söylediği ’bakan yardımcılığı’ için ilk aday belli oldu.

Ankara kulislerinde, Erdoğan’ın çizdiği profile en uygun isimlerden birisi olarak Rixos Otelleri’nin sahibi, Star Gazetesi ve Kanal 24’ün ortağı Fettah Tamince gösteriliyor. Tamince’nin görev üstleneceği yer olarak da Kültür ve Turizm Bakanlığı gösteriliyor. Erdoğan’ın 12 Haziran seçimleri sonrası tatil tercihi Tamince’nin Rixos Oteli olmuştu.
Başbakan Erdoğan seçimlere dört gün kala, yeni kabine sistemini açıklarken, ’bakan yardımcılığı’ modelinden söz etmiş ve şöyle demişti: "Üniversite mezunu şartı yok. İlkokul mezunu da bakan yardımcısı olabilecek. Aslolan burada, kendini gerçekten piyasalarda ispat etmiş, çok başarılı, mesela Türkiye’de öyle işadamları var ki bakıyorsun ilkokul, ortaokul mezunu. Yabancı dili yok ama başarılı. Rahmetli Sakıp Ağa’nın durumunu düşünün. Vehbi Koç’un durumunu düşünün..."

TAMİNCE’DEN YEŞİL IŞIK

Tamince, Radikal’in soruları üzerine kendisine bu yönde bir resmi teklif gelmediğini söylerken teklif gelmesi durumunda tavrının ne olacağı sorusuna cevap vermedi.

Modeli desteklediğini, özel sektörden isimlerin görev almasının verimliliği anrtıracağını söyleyen Tamince, "Şu anda ülkemizde ve yurt dışında olan işlerimle ilgileniyorum. Ülkeme bu şekilde hizmet ediyorum" demekle yetindi.
Van’ın Çaldıran ilçesinde doğan Tamince, ’halı satarak’ başladığı ticarette hızla yükseldi. Mücevher ve sonra da turizm işine giren Tamince halen Star Matbaacılık, Star Medya Yayıncılık, STR Medya Ajansı ve Dinamik Radyo TVde yüzde 50’nin üzerindeki pay sahibi.