Gündem
12 Haz 2011 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

HANGİ KUVAYİ MİLLİYECİ'NİN HAYATI DİZİ OLUYOR?

Milli Mücadele'nin kahramanlarından birinin hayatı dizi oluyor... İşte TRT'nin yeni dizi projesi

Gazeteci-yazar Sabahattin Burhan tarafından 30 yıllık araştırmanın ardından kaleme alınan 'Ege'nin Kurtuluş Destanı: Yörük Ali Efe' adlı romandan uyarlanan belgesel, önümüzdeki yıl da dizi olacak.

Belgesel filmin yönetmeni Halil Demirci, vatanı uğruna mücadele veren kahramanların hiçbir zaman unutulmadığını söylüyor.

Çekim öncesi yapılan araştırmalarda çok önemli bilgi ve belgelere ulaştıklarını belirten Demirci, "Yörük Ali Efe ve arkadaşları için hazırlanan belgesel ile tarihe bir kere daha tanıklık edilecek" dedi.

Bütün umutların tükendiği anda Yörük Ali Efe'nin Ege dağlarında esen umut dolu bir kahramanın adı olduğunu belirten Demirci, bu belgesel filmin Anadolu insanını ve İstiklal Savaşı'ndaki gerçekliği yansıtacağını ifade ediyor.

Çekimlerin İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde havadan ve karadan yapıldığı belgesel film, TRT ekranlarında yayınlanacak.

Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu, Sabahattin Burhan , Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Fikret Türkmen ve İlhan Yardımcı, geniş bir kadroyla çekilen belgeselin danışmanlığını yapan isimler.

Fahri Öztoprak / Zaman