Televizyon
02 Oca 2011 08:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

HANGİ KANAL GEÇER NOT ALDI? HANGİSİ SINIFTA KALDI? İŞTE TELEVİZYONLARIN YILBAŞI KARNESİ!

Yeni yıla, dizilere dansöz iliştirmek, balon takmak, çok izlenen kanalların tercihi olmuş!

YILBAŞI TV: ABi BiTSE DE GiTSEK!

Yeni yıla, dizilere dansöz iliştirmek, balon takmak, çok izlenen kanalların tercihi olmuş! Bunları bütün yıl zaten izliyorum. Bir de kafalarında yaldızlı hunilerle ne diye izleyeyim? Ön yargılıyım, sinirliyim.  ‘Türk Malı’nı da sevmedim, ‘Yahşi Cazibe’yi de, ‘Geniş Aile’nin illa espiri yapacağım halini de. ‘Çocuklar Duymasın’ da matah değildi.

KOMEDİ DÜKKANI VE ÇOK GÜZEL HAREKETLER
İkisi de fazlasıyla yüklenmiş ve süslenmiş geldi bana. Ya da ekrandaki telaş içinde arada kaynadılar. ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’, ‘genç yaşta şöhret olup dolaşan gençler’ havasını bende bir türlü silemedi. ‘Komedi Dükkanı’nı gününde izlemeyi tercih ederdim. O da yeni yılın kanal kurtarma operasyonunda buhar oldu.

TRT 1, BİR GARİP
Ahmet Çelenk bir şeyler yapmış elden geldiğince. Belli ki yönetimin bu yıl ‘yılbaşı’yla uğraşacak hali yokmuş. Zaten TRT 1, şu an en gariban halini yaşıyor. O kadar çok kardeş kanalı var ki. Pabucu çoktan dama atıldı farkında değil! Yine çekiliş zamanı millet elinde piyango bilet toplanmıştır başına.

ENTERESANDIR 24
Bazen, bazı kanallar çaktırmadan aradan sıyrılıyor. 24’ün nostalji bölümü güzeldi. Dario Moreno’dan ‘Deniz ve Mehtap’, Necdet Koyütürk’ün İstanbul Radyosu’ndaki kulağımda yer eden sesi...

BEYAZ ŞOV FARKI
Ne olursa olsun yılbaşında sohbet soslu bir şov, hindi klasiği gibidir. Beyaz şov bana göre gecenin akılda kalan tek programıydı diyebilirim.

DÜET FİKRİ İYİ. YA GERİSİ?
NTV’nin ‘düet’ fikri gayet hoş. Ama çiftlerin birbirini tanıması gerekirdi. Öyle eşleşmeler vardı ki; Yıldız Tilbe ile Feridun Düzağaç mesela. Ne alaka? Düet yapar gibi yapıp kendi kafalarına göre solo şarkı söylediler. Bu hepsi için geçerliydi.

TV8’DE OKAN ETKİSİ
Nihal Yalçın ve Özgür Çakıt malum Okan Bayülgen fabrikasından. ‘Yılbaşını Sevsinler’ gecenin farklı olmaya çalışanlarındandı diyebilirim.

SİNAN AKÇIL HANİ CNN’DE OLMAYACAKTI!

Saba Tümer’in konuğu Sinan Akçıl yayından birgün önce basına bir yazı göndermiş; “Müzik için çağırdılar ama özel hayatımı tanıtım bültenlerinde pazarladılar” diye. Bu nedenle yayınlanmaması konusunda hukuki işlemlere başlayacağını duyurmuştu. Baktım yayında. Oturmuşlar, Sinan Akçıl’ın aşk hayatını bir güzel konuşmuşlar.

BİZ YILBAŞINA KARŞIYIZ
Samanyolu ‘yılbaşı’ kutlamaz. Kanal 7’yi anlamıyorum. İzzet Yıldızhan ve Mahmut Tuncer bal gibi şov yapıyor. Ama yılbaşı ya; ‘Hz Yusuf’ yayında. Biraz yalancı dolmalık var yani.


Sina KOLOĞLU / Milliyet