Gündem
28 Eki 2010 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

HANGİ İNTERNET SİTESİNİN KURUCUSU 11 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI?

İnternet sitesinin kurucusuna habere yapılan yorumda "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun oluştuğu gerekçesiyle 11 ay hapis cezası verildi.

Haberinyeri.net isimli sitenin kurucusu Cem Büyükçakır’a, haberlerin altına yapılan yorumlardan yola çıkılarak Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dolayı 11 ay hapis cezası verildi.

Büyükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Cem Büyükçakır ve avukatı A.Fatma Bülbül katıldı.Duruşmada Büyükçakır, 7 gün içerisinde temyiz yolu açık olmak üzere 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Delillerin incelenmesi istenilecek

Büyükçakır’ın avukatı A.Fatma Bülbül ise kararı temyize götürerek mahkemeye sunulan delillerin incelenmesini talep edecek.

Sitenin kurucusu Cem Büyükçakır karar üzerine yaptığı açıklamada "Sadece bir anlık onaylanan ve uyarı gelir gelmez silinen yorumun cezasının 11 ay hapis olduğu bir ülkede hala internet basınını denetlemek isteyenlerin olması çok tuhaf.Suç unsuru taşıyan yorumun sahibinin hala başka sitelerde köşe yazarlığı yapması ve kimsenin bu yorumcu hakkında işlem yapmaması ise hukuk adına üzüntü verici.Çok şey istemiyorum,sadece mahkemeye sunulan deliller araştırılsın.Yorumu yapan kişinin ben olmadığını anlamak günümüz imkanlarında çok zor olmamalı.Meclis içerisindeki ve dışarısındaki muhalif partilerin bu konuya duyarsız kalmamasını umut ediyorum” dedi.