Gündem
21 Tem 2015 15:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Hangi internet site Suruç için yayınına ara verdi?

Suruç'ta 30'dan fazla kişinin ölümüne yol açan saldırı sonrası hangi internet sitesi yayınına ara verdi?

Suruç'ta 30'dan fazla kişinin ölümüne yol açan IŞİD saldırısı sonrasında Cihan Demirci'nin kurucusu ve yöneticisi olduğu internet sitesi MİZAH HABER yayınına ara verdi.

Karikatürist ve mizah yazarı Cihan Demirci'nin 1 Temmuz 2007 günü yayınlamaya başladığı ve geçtiğimiz günlerde 8. yaşını kutlayan MİZAH HABER sitesi, bugün yaptığı bir açıklama ile yayınına ara verdi.

İşte Mizah Haber'in o açıklaması:

SURUÇ'TAKİ KATLİAM NEDENİYLE MİZAHHABER BİR SÜRE YAYININA ARA VERİYOR!..
Katliamların bitmek bilmediği, öldürenlerin hep aynı yerden, ölenlerin hep aynı yerden olduğu, bir orantısız ölüm ülkesine düştü ömrümüz!.. Artık buramızın da ötesine geçti bu gerici, dinci, faşist katliamlar!.. Böylesi bir coğrafyada MİZAH YAPMAK İÇİMİZDEN GELMEZ oluyor giderek!..
Aklın yok olduğu, cehaletin hükümdarlık sürdüğü rezil bir atmosferde mizah dediğimiz harbi ve samimi güzellik ne yaralar almadı ki, zaten akla ziyan hayatımızın çok gerisindeydi yıllardır ama şimdi canı çok ama çok sıkkın mizahımızın!.. Öfkemiz mizahımızı solluyor artık!.. Mizahın insanca muhalefeti çaresiz kalıyor bunca caninin yaşadığı bir coğrafyada!..
Zaten hiç sevmem şu Temmuz ayını... En çok mizah ustasını yitirdiğimiz, Sivas katliamını yaşadığımız, acı dolu, cehennem sıcağı bir aydır!.. Bu yılda gene yaptı yapacağını!.. 20 Temmuz 2015'te dinci cani sürüsü elini-kolunu sallaya sallaya gene parça tesirli bombasını patlattı, bu kez Urfa'nın Suruç'una düştü katliam acısı...
Pırıl pırıl, barış elçisi, sol yürekli gençler paramparça oldular... 32 can gitti sadece şu ana dek, hastanelerde daha bir sürü yaralı var... O kadar çok yaşadık ki bu katliamları bu coğrafyada, en acısı hiçbir katliamın canileri bu yaptıklarının karşılığını almadı, hep kollandılar, yeni katliamlar için hazırlıklara başladılar...
Hep aynı boktan film tekrar tekrar vizyona giriyor canımızdan bezdiğimiz bu açık hava tımarhanesi ülke benzeri yerde!.. Aslında artık bir ülke de yok, hatta bir hükümet bile yok, tam bir Çadır Devletine dönüştük...
Yazmaktan, çizmekten usandık!.. Öngörülerimizin çıkmasından azap duyar olduk!.. O yüzden çok bunaldık, çok sıkıldık, MİZAHHABER'E BU YÜZDEN BİR SÜRE ARA VERİYORUZ!..
Biliyoruz, bir kocamış halk milyonlar olup, sokaklara taşmadıkça, bu cani sürüsü, baş destekçilerinin de sayesinde daha çok katliam yapacak, bu sessizlik sürdükçe insanları parçalanan bu coğrafya da gün gelecek paramparça olacak, hiçbir şeyi umursamaz halde yaşayan, belleksiz ve tepkisiz toplumlar eninde sonunda hak ettikleri çukuru bulurlar, o çukurun içine girmeden görüşebilmek umuduyla!..