Gündem
25 Haz 2010 14:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

HANGİ İKİ ÜNLÜ İSİM ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇUNDAN BERAAT ETTİ?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, iki televizyon yıldızının örgüt üyeliğinden beraatine karar verdi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya aralarında Okan Karacan’ın da olduğu 8 tutuksuz sanık katılırken, Yalçın Dümer katılmadı.

KARACAN: "TOPLUMA ÖRNEK OLMAM GEREKİR"

Duruşmada savunma yapan Okan Karacan, "Herhangi bir suçum yoktur. Beraatimi talep ediyorum" dedi. Son sözü sorulan Karacan, "Ben göz önünde olan biriyim. 15 yıldır bu işlerin içindeyim. Toplumun önünde olan biriyim. Topluma örnek olmam gerekmektedir. Bu olaylarla ilgim yoktur. Uyuşturucu kullanılmasına ve ticaretine de karşıyım" diye konuştu.

ÖRGÜT SUÇUNDAN BERAAT

Davayı karara bağlayan mahkeme, aralarında Okan Karacan’ın da olduğu 24 sanığın "örgüt kurmak ve örgüt üyesi olmak" suçlarından beraatlerine hükmetti. Sanık Yalçın Dümer’in "örgütlü bir şekilde kokain ticareti yapmak, uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştırmak" suçlarından aydınlatıcı ve kanaat getirici yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

UYUŞTURUCU KULLANMAYLA İLGİLİ DOSYALARI GÖNDERİLDİ

Sanıklar Okan Karacan ve Ahmet Ecmet Özçoban’ın da "uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştırmak" suçundan aydınlatıcı ve kanaat getirici yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatine hükmedildi.

KARACAN’IN DOSYASI ŞİŞLİ’YE, YALÇIN DÜMER’İN DOSYASI SARIYER’E

Uyuşturucu kullanma suçunun mahkemenin görev alanı dışında olduğunun ifade edildiği kararda, sanıklar Okan Karacan’ın bu suçla ilgili dosyasının Şişli Asliye Ceza Mahkemesi’ne ve Yalçın Dümer’in dosyasının ise Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi.

22 SANIĞA CEZA VERİLDİ

Mahkeme sanık Abdulsemet Dursun’un "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 7,5 yıl hapsine, 5 sanığın 4’er yıl 2’şer ay hapsine 16 sanığın ise 6’şar yıl 3’er ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.