Magazin
25 Mayıs 2012 13:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:42

HANGİ HOLLYWOOD YILDIZI ÖMER FARUK SORAK'A ''O KARAKTERİ OYNAMAZSAM ÖLÜRÜM'' DEDİ?

World Travel Channel'da yayınlanan Selin'le Dünden Bugüne programına katılan ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak'ın açıklamaları büyük ses getirecek.

Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak mesleğe nasıl başladığını , yeni projelerini, hayallerini ilk kez World Travel Channel ekranlarında yayınlanan ve Selin Kök’ün sunduğu Selin’le Dünden Bugüne programında anlattı.

İşte o açıklamalar;

Sınav ve Aşk Tesadüfleri Sever hariç diğer filmlerin benimle çalışmak isteye kişilerin bana olan taleplerinin karşılanmasıydı. Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’dan bahsediyorum. Onların benimle çalışmayı talep etmelerine benim de hayallerim gerçek oluyor diyerek karşılık vermemle ve koşarak atlamamla olan bir durumdur. O işleri türlere ayırdığımızda, hep bana soruyorlar Ömer Faruk Sorak sineması hakkında ne düşünüyorsunuz diye. Ben henüz orada öyle düşünülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ben başka hayalleri hayata geçirme konusunda başarılı olmaya çalıştım hep ama Sınav ve Aşk Tesadüfleri Sever yaratıcılığı açısından daha çok işin içinde olduğum ve kendi hayalim diyebileceğim projelerdir. O hayali hayata geçirirken daha çok süsleme fırsatı bulduğumuz bir projeydi. Sınav ve Aşk Tesadüfleri Sever için kendi projem diyebilirim diğer filmler için de sipariş geldi ve yaptım diyebilirim, onların da hakkını yememek adına böyle söylüyorum.

HADİ CANIM BU KADAR TESADÜF OLUR MU?

Benim yapmayı istediğim projelerden biri Aşk Tesadüfleri Sever filminin devamı gibi değil ama yine yaşanan tesadüfler üzerine. Aşk Tesadüfleri Sever filmini izleyen bazı izleyiciler şöyle yorumladılar; “Hadi canım bu kadar tesadüf olur mu.” Biz de onlara haklısınız çünkü daha fazlası var diyeceğimiz bu filmi yapacağız. Bize duyduğumuzda garip geliyor bu tarz tesadüfler ama aslında hepsini dinlediğimiz zaman gerçekten de çok fazla tesadüf hikayesi olduğunu görüyoruz.
Benim müzik videosu sektörüne giriş anım benim için bingo diyebileceğim andır. Yılmaz’la ilk tanışmamızı sağlayan “Yağdıkça” şiirinin videosunu çekmek ve bunun üzerine benim bir film projem var onu çeker misin demesi bingo dediğim bir andır.

EN BÜYÜK ROL KIVANÇ TATLITUĞ’UN OLACAK

Kıvanç Tatlıtuğ’u ben hakikaten çok beğeniyorum. Oyunculuğunu, duruşunu, yakın dönemde bir reklam filminde de beraber çalıştık ve gördüm ki birgün Türk sineması bir yere gelecekse sadece teknik donanımları ve yönetmenleriyle değil, dünyada tanınan, bilinen oyuncularıyla bir yere gelecek ve bence en büyük rol Kıvanç Tatlıtuğ’da olacak. Eninde sonunda Kıvanç’la bir film projesinde yollarımız  kesişecek. Yeni nesil kadın oyunculardan ise Belçim Bilgin ve Beren Saat ilk sıradalar.
Aşk Tesadüfleri Sever filmi için Amerika’dan ve Avrupa’dan gelen ve  filmi birebir çekmek isteyen kişiler var, görüşüyoruz,anlaşmak üzereyiz.love is like coincidences ismiyle yabancı versiyonu gösterime girecek.

ANDY GARCIA: O KARAKTERİ OYNAMAZSAM ÖLÜRÜM

Bir dönem filmi çekeceğim 2.Dünya savaşını savaşa girmeyen bir ülkenin gözünden anlatacağım. Üzerinde çalışıyorum tamamlanmak üzere. Adı TUTKAL .Oyuncu kadrosu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.Projeyi Andy Garcia’ya gönderdik projeyi çok beğendi, Öyleki filmde bir yahudi karakter var ve o karakteri oynamak istiyor ve ""o karakteri ben oynamazsam ölürüm" diye haber gönderdi.Ama ben şimdi oyuncularla ilgili konuşarak projenin reklamını yapıyor gibi görünmek istemiyorum.
Oscar alayım oscar da olayım diye özel bir çabam olmaz,ama projeyi yaparım oldu ki sana oscar verelim dediler hayır da demem.

CANNES’DA VAROLMAK İÇİN LOBİ LAZIM

Cannes’a gitmek orada olmak için bambaşka birşey gerek.Önceden bunu bana dediklerinde inanmıyordum ama artık bende anladım Cannes da varolmak için ciddi bir lobi faaliyeti içinde olmak gerekiyor.

FİLM AKADEMİSİ OKULU GELİYOR

Film Akademi adında bir okul kuruyoruz.Bu sektöre okullu eğitimli personel yetiştireceğim.En büyük hayalimdi babamın adına okul yaptırmak böylece kısmet olacak. Işığından sesine kamera önünden kamera arkasına kadar herşeyin eğitimini vereceğiz.Yurtdışı bağlantılı olacak, öğrenci değişimi yapacağız.Ve öyle eline sertifikasını verip göndermeyeceğiz  işi de hazır olacak .İş de eğitim de garanti.İki yıl içinde Film Akademi hayata geçmiş olacak.

MEDYARADAR/ÖZEL




Konut Satışları Geçen Yıla Göre % 5.51 Arttı

İstanbul Kampanyalı Konutlarda Sıfır Faiz!

Vakıfbank’tan Tatil Kredisi

Melih Gökçek Altındağ Projesini Açıkladı

Sinpaş Bomonti Time Residence Tanıtıldı!

Kiler Gyo Küçükçekmece’de Yükselecek!

Ayvalık’ta Hülya Avşar Manzaralı Villalar!

Türkiye’nin İlk Çok Katlı Çelik Konut Projesi Ankanatura’nın Yüzde 60’ı Satıldı

Dünyanın Yeni Kaplanı Türkiye’

Formula 1 Deneyimi Yaşanacak! Metropol İstanbul’da 322 Bin Tl’ye Stüdyo!

Winfrey Evine 2.8 Milyon Dolar İstiyor

Meister Parke Hannahome İle Türkiye’de!