Televizyon
07 Şub 2015 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Hangi haber kanalı NASA'ya girdi?

Ünlü ekran yüzü Amerika’nın Florida eyaletindeki NASA’nın Cape Canaveral Uzay Üssü’nde Atlas 5 roketinin fırlatışını izleyecek.

Cem Seymen, Amerika’nın Florida eyaletindeki NASA’nın Cape Canaveral Uzay Üssü’nde Atlas 5 roketinin fırlatışını izleyecek. Seymen, uzay teknolojilerinde gelinen son noktayı ve teknolojik yeniliklerin hayatımızı nasıl değiştireceğini yerinde öğrenecek. Programda, NASA’nın üst düzey yöneticileri ve astronotlarla konuşulacak.

Seymen 4 bölümlük program serisinin ilk bölümünde, uzay yolculuğuna katılarak Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotlarla konuşacak.

Roketin fırlatılışına kadar geçen 24 saatteki gözlemlerini anlatacak.

İnsanı uzaya taşıyacak ilk uzay aracı Orion, uzayda şu anda ne yapıyor?

Mars gezegeninin keşfi için de milyarlarca Dolarlık bütçe ayıran NASA’nın, Mars'a yolculuğun en kritik dönemeci Orion Projesi’yle ilgili merak edilenler bu programda ekrana gelecek.

Cem Seymen, Astronot Bob Springer’ın uzaydan yerküreyi ilk gördüğünde neler hissettiğini anlattığı anı asla unutamayacağını söylüyor ve o anı şöyle anlatıyor: “Gözleri dolarak bana: ‘Eğer ilkokuldan beri bilimin peşinden gitmeyi, sorgulamayı araştırmayı destekleyen bir eğitim sistemimiz olmasaydı, ben aşağıda kalıp yıldızları sadece seyretmek zorunda kalacaktım. Bir an geldi dünyayı uzaydan izledim. Mühendisim ama keşke besteci de olabilseydim. Hissettiklerimi ancak sanat anlatabilir.’ dedi.”.

“Cem Seymen NASA’da” programının ilk bölümü, 8 Şubat Pazar günü saat 21.00’de CNN TÜRK’te olacak.