Gündem
26 Nis 2010 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

HANGİ GAZETENİN ANKARA TEMSİLCİSİNİN ''EYLEM BÖLGESİ OLACAK'' DEDİĞİ YERDEN ŞEHİT HABERİ GELDİ?

Acı isabet! Bugünkü yazısında eylem bölgesi olarak Giresun'un seçildiğini yazmıştı. Ardından şehit haberi geldi.

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan köşe yazısında eylem bölgesi olarak Giresun’un seçildiğini yazmıştı. Bugün Giresun’dan bir şehit haberi geldi.

İşte yürekleri dağlayan şehit haberi

Hainlerin döşediği mayın Giresun’un Dereli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patladı... 1 Astsubay şehit oldu 2 asker yaralandı.

Giresun’un Dereli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patladı, ilk gelen bilgilere göre bir astsubah şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Dereli ilçesi Tamdere köyündeki Kanlıhan köprüsünden bir askeri aracın geçişi sırasında, mayın patlaması meydana geldi.

Patlama sonucu bir astsubay şehit olurken, 2 asker yaralandı.

Yaralılar Giresun’daki hastanelere sevk edildi, olay sonrasında bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.


İşte o yazı...

Öcalan eylem talimatını niye verdi?

Son iki yazıda ’Provokasyon dönemine girdik’ demiş ve ’güçlü duyumları’ aktarmıştık. Bugün de aynı konuya devam edelim. Çünkü Türkiye çok kritik bir virajda. Görüşülmekte olan Anayasa değişikliğinden Cumhurbaşkanı seçimine kadar bir dizi önemli gündemi var. Yani önümüzdeki iki yıl hassas bir dönem.
Ergenekon soruşturması başladığından bu yana söylediğimiz bir konuyu da not etme adına hatırlatalım: ’Fırat’ın doğusundaki ilişkiler ağı’ çözülmedikçe Ergenekon anlaşılamaz.

Çünkü karların erimeye başladığı şu günlerde devletin istihbarat birimlerine bilgi akıyor. Telsiz trafiğinden ve haber elemanlarından elde edilen verilere göre örgüt üzerinde ’eylem baskısı’ var.

İmralı ve Kandil’in ’kanlı ve sansasyonel’ eylem talimatı verdiği artık sır değil. Hatta Hakkari-Çukurca hattında sınırın öte yanında SA-7 füzeleri yerleştirildiği kesinlik kazanmış bir bilgi.

Dileriz gerçekleşmez. Ama güvenlik birimlerinin elindeki veriler ve yapılan risk analizi çalışmalarına göre tablo tedbirli olmayı gerektiriyor.

PKK ve işbirliği yaptığı birtakım radikal sol örgütler bazı üs bölgelerini ve karakolları hedef seçmiş.

Kayıtlara giren potansiyel hedefler arasında; Tunceli-Ovacık ve Kuşluca ile Sarıtaş Jandarma karakolları, Bingöl-Yedisu-Kabayel Üs Bölgeleri, Van-Çaldıran, Hakkari-Şemdinli-Gilmi Gediği ve Soğuk Tepe üs bölgeleri, Şırnak-Gülyazı bölgesindeki Kopki Tepe, Geymuşule, Diyarbakır-Lice-Gelişen Karakolu, Diyarbakır-Tepe Jandarma Karakolu, Kayacık Karakolu var.

Yine verilere göre Tokat ve Giresun ile Hatay-Amanoslar yeni eylem bölgeleri seçilmiş.

Kimsenin moralini bozmak, korkutmak derdinde değilim. Ama biz Ankara’da Meclis’e kilitlenmişken Güneydoğu’dan, sınırın öte yanından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Dikkatli olmak şart...

Adem Yavuz Arslan/Bugün