Gündem
17 Eki 2010 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

HANGİ GAZETECİ-TV YAPIMCISI KENDİ KURDUĞU KANALIN PATRONU OLDU?

Akdeniz TV'de tecrübeli gazeteci ve televizyon yapımcısı ile yeni bir dönem başladı.

Adana merkezli yayın yapan Adana Akdeniz TV’de tecrübeli gazeteci ve televizyon yapımcısı Yüksel Evsen’le yeni bir dönem başladı.

Bir süredir kamuoyuna televizyonun el değiştireceğine ilişkin söylentiler Yüksel Evsen’in, hafta sonu Akdeniz TV Ana Haber Bülteni’ne konuk olarak yaptığı açıklamalarla artık son buldu.

Adana Akdeniz TV’de Ana Haber Bülteninde Coşkun Aktaş’ın konuğu olan Yüksel Evsen, "Kuruluşunda aktif görev aldığım, döşenen her kablosunda, stüdyoların dekorlarının kuruluşundan, jenerik müziklerinden, logo tasarımına kadar her aşamasında bir çalışan olarak emeğim olan bu televizyonun artık sahibi olarak ekrana çıktım" dedi.

Adana Akdeniz TV’nin kuruluşundan bu güne kadar geçen zamanda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eden Yüksel Evsen’in zaman zaman duygulu anlar yaşadığı açıklamalarında kanalın yeni döneminde izleyeceği anlayışı anlattığı sözleri dikkat çekti. İşte Yüksel Evsen’in yeni dönemde Adana Akdeniz TV’nin vizyonu, misyonu ve ilkelerine dair söyledikleri:

"BU EKRAN HERKESİN OLACAK"
"Bu ekran Arapların, Alevilerin, Kürtlerin, Lazların, Çerkezlerin, Türkmenlerin olacak. Bu ekran CHP’ye de, MHP’ye de, BDP’ye de, AK Parti’ye de ve daha söyleyecek sözü olan herkese açık olacak. Hiçbir siyasi partinin, hiçbir sermaye grubunun, hiçbir cemaatin, legal, illegal bir fraksiyonun kısacası kimsenin yandaşı, yoldaşı, candaşı olmayacağız.
Adana Akdeniz TV mevcut kanunlarımız doğrultusunda söyleyecek sözü olan herkesin ekranı olacak. Kısaca her izleyenimiz bu televizyonun sahibi, çalışanı, denetçisi olacaktır. Elbette ki yayıncılığın temposu gereği bazı zamanlar kasıt olmaksızın hatalar yapabileceğiz. Yaptığımız hatayı fark ettiğimiz an özür dilemesini de bileceğiz. Bu andan itibaren bu ekranı izleyen herkesi ekranımızı denetlemeye davet ediyorum. Kısa süre sonra oluşturulacak kurumsal internet sitemizden ve ekranlarımızdan ilan edeceğimiz telefon ve mail adreslerinden gördüğünüz her hatayı ve elbette dileklerini de bizlere iletmelerini bekliyoruz."

ADANA AKDENİZ TV’DE NELER GÖRECEĞİZ?
Yüksel Evsen, Adana Akdeniz TV’nin öncelikle bu şehrin sesi, soluğu olmayı amaçladığını belirterek, "Birkaç haftaya kadar ekranlarımızdaki değişikliği izleyenlerimiz daha net görecekler. Yeni programlar, yarışmalar ve daha birçok sürpriz izleyenlerimizle buluşacak" dedi.
Ana Haber Bülteninde Coşkun Aktaş’ın sorularını cevaplandıran Yüksel Evsen, "Önceki yıllarda yerel televizyon sektöründe yaptığımız çalışmaları bu şehrin bir kazanımı olarak görüp sahiplenen herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de aynı şehre hitap ettiğimiz meslektaşlarımızla yayıncılığın doğası gereği bir rekabet içerisinde olacağız. Ancak bu rekabetin sonucunda Adana kazanacak. Adanalı kazanacak. Sesi, soluğu olmayı hedeflediğimiz Adana’nın sesini Torosların ötesine taşıma yolunda tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Ancak şunu da biliyoruz ki, başlayan yeni dönemle birlikte sevenimiz kadar sevmeyenlerimiz de artacaktır. Dostlara da, bizi düşman görenlere de gönlümüzü, kucağımızı açtık. Biz iyi şeyler yapmak istiyoruz. Herkesi de iyi işler yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.