Medya
10 Ağu 2011 07:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

HANGİ GAZETE ÇALIŞANLARINI ZAYIFLATMAK İÇİN DİYETİSYEN İLE ANLAŞTI?

Gazete çalışanları artık "zayıflatma sorumlusu"na yediklerinin içtiklerinin hesabını verecekler.

Çalışanlarını zayıflatmak için diyetisyen ile anlaşan gazete Hürriyet...

Hürriyet yazarı Ayşe Arman bu ilgi çekici gelişmeyi bugün köşesinden bakın nasıl duyurdu...

Bizim gazetede artık bir diyetisyen var!

GAZETEDE Emre İskeçeli’yi de gördüm.
Bizim yazıişleri müdürlerimizden.
Sarıldık, öpüştük.
O da ne!
Bir farklılık var.
Hem de çok büyük bir farklılık.
Emre’nin ağırlığı değişmiş.
Hafiflemiş, kilo vermiş, süzülmüş, tığ gibi olmuş.
Verdiği o 5 kilo, acayip fark ettirmiş.
Daha da gençleşmiş, delikanlı gibi olmuş.
“Nasıl becerdin?” dedim.
“Serap (Güzel) Hanım sayesinde” dedi.
“O kim?” diye sordum.
“Gazetenin çalışanlarını zayıflatma sorumlusu” dedi.
“Tufan Abi saat 09.00 randevusu, Tarık Devrim 09.30, 10.00’da da ben. Bir de onları gör sen. Hepimiz kilo verdik. Gazetenin bütün çalışanları bu hizmetten faydalanabiliyor. Önce Milliyet’te yapmışlar, başarılı olunca Hürriyet’e de taşımışlar. Haftada bir Serap Hanım’ın karşısında yediğimizin içtiğimizin hesabını veriyoruz. Hayatımızdan çok memnunuz.”

Valla, akıl edeni tebrik ediyorum.
Müthiş bir şey.
Bu, çünkü çağın meselesi, kilolarla mücadele. Son 7 senedir gazeteye her geldiğimde, söyleyemiyordum ama insanları hep kilo almış görüyordum. Hayatı, oturarak çalışmakla geçen insanların kaderi bu. O yüzden çok iyi düşünmüşler. Ayrıca öğle yemeğinde de baktım ki, mönüler de değişmiş, daha diyet konseptli yiyecekler vardı, bir sürü sebze yemeği.
Kilo kontrolünün, kurumsal olarak ele alınması çok iyi bir fikir, çok hoşuma gitti, akıl edenleri yanaklarından öpüyorum.

HAMİŞ 1

Meğer gazetede bir diyetisyen olsun fikri, Tijen Mergen’den çıkmış, Mergen o dönem Milliyet’te çalışıyormuş, Serap Güzel’i bulan o. Bir alkış ona. Güzel, Milliyet’te iki yıl devam etmiş, pek çok insan bu sayede zayıflamış, onlara da bir alkış. Serap Güzel’i Hürriyet’e geçmeye ikna eden ise Ayşe Cemal Sözeri. Ona da bir alkış.

HAMİŞ 2

Madem her şeyi yazıyorum, e bari bunları da yazayım: Bizim gazeteden Tufan Türenç 5 kilo, Tarık Devrim 10 kilo, Mehmet Aslan 10 kilo, Esra Öztüfek ise 9 kilo vermiş. Onlara da büyük alkış. Bu kilolar, uzun sürede verilmiş. “Mucize yok” diyor Serap Güzel. Bir tek şeyden şikâyetçi: “Gazetecileri hareket ettiremiyorum. Aşağıda spor salonu var, inmiyorlar...

Ayşe Arman/Hürriyet