Medya
01 Tem 2012 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

HANGİ EFSANE EKONOMİ YAZARI KULÜP BAŞKANI OLUYOR?

Gazetecilikte 50 yılı deviren usta kaleme Çanakkale Dardanelspor'da başkanlık için yolu açıldı

Gazetecilikte 50 yılı devirdi Çanakkale Dardanelspor’da başkanlık için yolu açıldı..

CUMHURİYET Gazetesi’ndeki muhabirlik döneminden beri tanıdığım Prof. Kenan Mortan, bir süre önce mesaj gönderdi:

- Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat, meslekte 50 yılı geride bıraktı. Küçük bir grup dostuyla kutlama yapacağız.
Buluşma için Armada Otel’in terasına çıktığımda Prof. Kenan Mortan, ünlü yazarımız Yaşar Kemal’in kendisine ilettiği notu herkes biraradayken Osman Saffet Arolat’a okumak için hazırlık yapıyordu.
Sonra Prof. Erdoğan Alkin her zamanki dakikliği ile aramıza katıldı. Derken Osman İkiz, Rüştü Bozkurt, Şeref Özgencil de Arolat’tan önce buluşma yerine ulaştı.
Arolat, asistanı Özlem Hanım’la birlikte geldikten sonra da Tan Oral, Niyazi Önen, Mehmet Gül, Mehmet Tansuğ ve Gazi Erçel de masadaki yerini aldı. Gecenin asıl sürprizi kısa süre önce ciddi bir ameliyat geçiren Prof. Toktamış Ateş’in hastaneden birkaç saatliğine izin alıp, eşi Prof. Nevin Ateş’in yardımıyla buluşmaya katılması oldu.
Kenan Mortan, Osman Saffet Arolat’ın 1962 yılında ilk yazısının yayınlandığı Öncü Gaztesi’nin birinci sayfasından çoğalttığı kopyaları çıkardı. Arolat, bir yandan kısa mesajlarla hepimiz için Öncü kopyalarına imza atarken, diğer taraftan ilk tiyatro yazısını gösterdi:

- O dönemde Öncü Gazetesi’nin kültür-sanat sayfasını şair Ahmed Arif yönetiyordu. Bir gün tiyatro yazılarım için beni, “Ulan Osman, hiç mi kötü oyun ve oyuncu yok. Hepsinden övgüyle söz ediyorsun” diye fırçaladı. Sonra da kendisinin beğenmediği bazı oyuncuları sıraladı.
Anıların paylaşıldığı gecede söz birara Osman Saffet Arolat’ın yıllardır ilgisini eksik etmediği Çanakkale Dardanelspor’a geldi. Arolat, asker arkadaşı olan Dardanel’in patronu Niyazi Önen’in Çanakkalespor’u almasının ardından ricasını kırmayıp, kulübün yönetim kuruluna girmişti.
Arolat, birara birinci ligde de oynayan Çanakkale Dardanelspor için sık sık kentin yolunu tutar oldu, deplasmanları bile kaçırmaz hale geldi. Halen kulübün Asbaşkanı olan Arolat, felç geçirdikten sonra da bu konudaki temposunu pek düşürmedi.
Masada birden şu öneri ortaya atıldı:
- Artık Osman Saffet Arolat’a Çanakkale Dardanelspor Başkanlığı yakışır...
Niyazi Önen, öneriyi anında kabul etti:
- Hemen toplanır, bu yönde kararımızı alırız.
Niyazi Önen’e takıldım:
- Osman Abi’nin başını yakmayın. Hem parayı nereden bulacak?
- Kulübe daha çok destek vermeye hazırım. Kaynak bizden, yönetmesi Osman Arolat’tan.
Arolat’ın Yavuz Semerci’yle Çanakkale Dardanelspor için girdiği bahisleri hep kaybettiğini aktardım:
- Osman Abi, Çanakkale Dardanelspor yüzünden Yavuz Semerci’ye epey elbise, bana da gömlek ve kravat aldı. Başkan olunca iyice başına iş almasın.
Niyazi Önen garanti verdi:
- Tüm mali sorumluluk bana ait...
Niyazi Önen’in verdiği, “Arolat yeni başkanımız” sözü o gecenin anıları arasına girmekle mi kalır, yoksa Osman Saffet Arolat’ın başkanlığı, halen 3’üncü ligde bulunan Çanakkale Dardanelspor’u yeni başkanlığa taşır mı?


Vahap MUNYAR / HÜRRİYET