Medya
08 Nis 2012 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:31

HANGİ DİZİLER S.O.S. VERMEYE BAŞLADI?

Yalan Dünya, uygun senaryo yazılınca, Seyyar Tayyar'ın deyimiyle 'Patladı gitti', ancak ...

Dizilerde S.O.S.

Yalan Dünya, müthiş kadroyla başladı. İyi takıma uygun senaryo yazılınca, Seyyar Tayyar’ın deyimiyle ’Patladı gitti’.

Bir, iki derken üçüncü bölümle düşüş başladı. Yahşi Cazibe’deki kısır döngü’ye girildi. Aynı şeylerin ısıtılması seyircinin canını sıkmakta. Gelen mesajlar bir yana, izleyici olarak biz de bu rahatsızlığı anlamaktayız. Telefonumuzu bilenlerin anında arayışları ile öfkenin muhatabı olmamız ayrı üzüntü. Boş geçilen haftadan sonra, iyi dönüş bekledik. Ancak olmadı. Aksine klasik bindirmemizle ’Doldur, boşalt, bağ yap’ seyrettik.

Aralara serpiştirilen reklamlar arasında Orçun ve Nurhayat’ın başrolde oynadıklarını fark edince, arıza sebeplerinin biri daha ortaya çıktı. Hani bir laf vardır; ’Cin olmadan adam çarpmak’. Beyazıt Öztürk’ü de artık bilmeyen yok. Nerede yağmur varsa, oraya koşup küpünü dolduruyor.
...
Gülse Birsel’in, kendi burnunu Cyrano de Bergerac’la kıyaslayıp, kompleksiz halini seviyoruz. Ancak, konu bulmakta zorlandığı gerçek. Mutlaka, sıkı yardımcılara ihtiyacı var. Örnek vermek gerekirse, MİNT’in yaptığı takviyeler onun için rehber olmalı. Kaldı ki, devamlı pompalamaya rağmen Çocuklar Duymasın ve Seksenler’in de sıkıntı yaşadığı gerçek.

Birol Güven’in yaratıcılığı ile yanlışlardan hemen kurtulması tüm dizi yapımcılarına ders niteliğinde. Dikkat edin, iflah olmazlardan söz etmiyoruz.

Amaç rating ise, Hocamız Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay’ın ’Halk Efkarı Psikolojisi’ dersinde öğrettiği bölümü tavsiye ederiz; ’Seksüel ızdırarlar’. Buna hemen örnek sıralayalım; ’İffet, Adını Feriha Koydum, Fatmagül’ün Suçu Ne ve diğerleri’.

Burhan AYERİ / AKŞAM