Gündem
15 Eki 2011 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

HANGİ DEV FİRMANIN SATIŞLARINDA BİR HATADAN DOLAYI PATLAMA YAŞANDI?

Hangi hatadan dolayı dev firmanın satışları son 20 yılda seyrettiği düşük düzeyden en üst düzeye çıktı?

İngiltere Tesco’nun satışlarının son 20 yılda en düşük düzeyinde seyrettiği bu dönemde, lüks tüketim ürününün satışlarında patlama yaşandı.

Kasa bilgisayarlarındaki bir hata nedeniyle Tesco müşterileri ‘Terry’s Chocolate Oranges’ (Terry’nin portakallı çikolataları) markalı çikolatayı piyasa fiyatının onda biri fiyatına satın aldılar. Barkod hatası nedeniyle tüketiciler, fiyatı 2,75 dolar olan çikolataya sedece 29 sent ödediler. Hata anlaşıldığında ise alışveriş yapanlar çoktan sepetlerini doldurmuşlardı.

Outlet mağazaları hariç tüm Tesco mağazalarını etkileyen hata esnasında Tesco’da bulunan müşteriler, çikolatadan yüzlerce alarak satışların patlamasına neden oldu.

 Tesco sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, hatanın birkaç saat sürdüğü, Tesco bünyesinde 35.000 ila 40.000 arasında ürün bulunduğu ve bu tür hataların olabildiği belirtildi. Bir çok kişiyi mutlu ettiklerini belirten sözcü, bir daha bu tür bir hatanın tekrarlanmaması için yol aldıklarını kaydetti. Tesco yetkilisi üründen kaç adet satıldığı ve şirkete ne kadar maliyet yarattığı konusunda görüş bildirmekten kaçındı.


Barkod hatasını fırsat bilen müşteriler Facebook’ta, ‘Terry’nin portakallı çikolataları hatası, ben oradaydım’ (‘Terry’s Chocolate orange glitch, I was there’) grubunu oluşturdular. Çikolatalarıyla birlikte çekildikleri fotoğraflarını Facebook sayfasında paylaşan tüketiciler, alışveriş fişlerini de paylaşmaktan kaçınmadılar. Ayrıca birkaç saat içerisinde bir para tasarrufu internet sitesine yüzlerce müşteriden gelen 57 sayfalık yorum dikkat çekti.