Medya
26 Mayıs 2011 10:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

HANGİ DERGİNİN DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLA YAPTIĞI RÖPORTAJ ÇALINTI ÇIKTI?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, "bir bit yeniği var" dedi ve bir derginin dünyaca ünlü bir yıldızla yaptığı röportajın çalıntı olduğunu ortaya çıkarttı...

Britney röportajınız çalıntı çıktı ‘Ikoncan’

Süreyya Yalçın’ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu 'Luxury Bazaar Best Of' adlı dergide, Britney Spears'le yapılmış bir söyleşi dikkatimi çekti.
‘Röportaj: Cenk Erdem’ yazıyordu, ama ne Spears’le yan yana fotoğrafı vardı dergide, ne de bu söyleşinin nasıl yapıldığına dair tek satır yazı.
Britney, bir Türk gazeteciye söyleşi verecek ve onca gazete varken ‘İkoncan’ın yönettiği dergiyi seçecek?
Allah Allah! Duy da inanma.
Bu işte bir bit yeniği var dedim ve başladım internette araştırmaya.
Spears’le son albümü ‘Famme Fatale’ için yapılmış ne kadar söyleşi varsa hepsini taradım. Hayli vaktimi aldı, ama sonunda ‘Luxury Bazaar Best Of’taki röportajın orijinalini hatta birkaç soru daha fazlasını rollingstone.com’da buldum.

Rolling Stone’da fazlası var
Cenk Erdem’in röportajı (!) ‘Best Of’un mayıs sayısında çıktı, Steve Knopper’ın Britney Spears’le yaptığı söyleşinin rollingstone.com’daki yayın tarihi ise 17 Mart 2011.
İşte o söyleşinin linki:
http://www.rollingstone.com/music/news/britney-spears-on-her-new-album-her-favorite-music-and-working-with-will-i-am-20110317
Peki nasıl oldu bu?
a. Ya Rolling Stone’un muhabiri Türkiye’de mayıs ayında piyasaya çıkan derginin Britney Spears’le yaptığı röportajı aylar öncesinden çalıp, kendi yapmış gibi  kullandı.
b. Ya da Cenk Erdem, Knopper’in Spears’le yaptığı söyleşiyi, yayın yönetmeni Yalçın’a, “Ben yaptım” diye verdi. O da bilerek ya da bilmeyerek balıklama atladı.
c. Veya Cenk Erdem’in ‘çeviri’ diye verdiği işi dergi ‘röportaj’a çevirdi.
Yorum sizin.
Britney Spears’in albümünü çıkaran Sony Music’in Türkiye yöneticilerine konuyu sordum.
Sony Music Türkiye’nin Yabancı Müzik Departmanı’ndan Güniz Türkyılmaz, “O söyleşiyi müzik yazarlarına, kaynak göstermek şartıyla yayınlamaları için biz servis ettik” dedi.

Ali Eyüboğlu/Milliyet Cadde