Polemik & Kulis
22 Ağu 2016 16:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Hangi deneyimli isim Habertürk TV ile anlaştı, görevi ne olacak? (Medyaradar/Özel)

Geçtiğimiz yıl Al Jazera Türk ile yollarını ayıran isim Habertürk TV kadrosuna katıldı.

Deneyimli gazeteci Şükran Pakkan Habertürk TV ile anlaştı. Pakkan kanalda Haber Planlama Editörü olarak görev yapacak.

Pakkan, özel haber, haber içerik planlaması ve koordinasyonundan sorumlu olacak.

Pakkan, Al Jazeera Türk'te de dört yıl boyunca Haber Planlama Masası'nda görev yapmış, kanal projesinin iptal edilip, sadece web sitesiyle devam etme kararı verilince kurumla yollarını ayırmıştı. 



Şükran Pakkan kimdir?

Dr.Şükran Pakkan, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe İzmir’de politika ve ekonomi muhabiri olarak başladı. Londra’da Medya ve Gazetecilik eğitimi alan Pakkan, London Weekend Television, Women’s Journal gibi kurumların haber merkezlerinde görev yaptı.

2002’de Türkiye’de döndükten sonra dokuz yıl Milliyet Gazetesi özel haber servisinde çalıştı.

2011 yılında Al Jazera Türk'e transfer oldu. Dört yıl süreyle Haber Planlama Masası'nda görev yaptı.Bu süreç içerisinde Al Jazeera English TV için kanalın Doha'daki merkezinde de çalıştı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktorasını yapan Pakkan, ABD’de de Edward R. Murrow Gazetecilik Programı’na katılmıştı. Üniversitelerde gazetecilik dersleri veren ve çeşitli kurumlar tarafından verilen gazetecilik ödülleri bulunan Pakkan, Bülent Dikmener Gazetecilik Ödülü’nün sahibidir.

Gazetelerin siyasi taraftarlığı ve haberin siyasi iletişim aracına dönüştürülmesi konulu doktora tezi Haziran ayında yayınlanan Pakkan, Hrant Dink cinayeti sürecinde medyanın rolünü inceleyen “Neler Yapmadık Şu Vatan İçin” isimli kitabın da yazarı.

MEDYARADAR/ÖZEL