Gündem
04 Kas 2019 13:22 Son Güncelleme: 04 Kas 2019 13:30

Hangi bölgeler daha dayanıklı? İşte İstanbul'un jeolojik röntgeni!

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5,8'lik depremin ardından herkes aynı soruyu soruyor... 'Büyük deprem yaklaştı mı?' Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul'un deprem açısından zemini en riskli ve güvenli bölgelerini tek tek gösterdi.

Büyük İstanbul depremi ile ilgili art arda yeni tahminler geliyor. Son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy,  İstanbul'daki güvenli ve riskli zemin bölgelerini şöyle sıraladı:

CNN TÜRK ekranlarında yayımlanan ve Cem Seymen'in sunduğu A'dan Z'ye programına konuk olan Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul'daki güvenli ve riskli zemin bölgelerini şöyle sıraladı:

İŞTE O BÖLGELER

"Aksaray bölgesinden başlayarak Bakırköy, içeride Fatih, Bağcılar, Esenler, Güngören, Avcılar, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri'ye kadar olan bölgeler zemini daha az dayanıklı bölgeler.

Öte yandan Haliç'ten başlayarak, Başakşehir'den kuzeye doğru olan bölgeler; Kemerburgaz, Şile, Sarıyer, Yeniköy oldukça sağlam görünüyor.

Anadolu yakasının ise bütünü güvenli görünüyor. Tabii ki bunlar genel söylemler. Bu alanlarla ilgili kimse güvende olduğu yanılsamasına kapılmasın. Parsel bazında ada bazında bazı değişiklikler de olabilir. Benim yaptığım değerlendirmeler genel değerlendirmeler."