Polemik & Kulis
10 Mar 2023 15:55 Son Güncelleme: 10 Mar 2023 16:24

Hangi başarılı gazeteci mesleğe nokta koydu?

Yıllardır AK Parti ve Meclis muhabirliği görevlerinde bulunan deneyimli isim, mesleğe nokta koydu ve kurduğu İletişim Ajansı için çalışmaya karar verdi.

Gündeme damga vuran pek çok haberin altında imzası bulunan Akşam Gazetesi Parlamento eski muhabiri Yelda Gökdağ Arınakoğlu mesleğe nokta koydu. Yıllarca yürüttüğü AK Parti ve Meclis muhabirliği görevlerini bırakan Arıkanoğlu, kendi İletişim Ajansı’nı kurdu. Büyülü Dağ ismini verdiği PR ajans ile, bundan sonra Arıkanoğlu, şirket ve kurumların markalaşması sürecinde profesyonel hizmet sunacak.

YELDA GÖKDAĞ ARIKANOĞLU KİMDİR?
1983 yılında Erzurum’da doğan Yelda Gökdağ Arıkanoğlu ilkokul,ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde alan Arıkanoğlu, 2003 yılında Sabah Gazetesi Ankara ofisinde stajyerlik ile gazetecilik mesleğine adım attı. Sırasıyla Hurriyet Daily News ve Skytürk TV’de stajyerlik görevlerini üstelenen Arıkanoğlu, 2009 yılında Tercüman Gazetesi’nde muhabirlik yaparak profesyonel gazetecilik yaşantısına başladı. Tercüman’ın ardından pek çok gazete ve TV’nin kuruluşunda görev yapan Arıkanoğlu en son Akşam Gazetesi Parlamento Muhabiri 2002-2022 yılları arasında görev yaptı. Başarılı gazeteci Akşam Gazetesi’nden ayrılarak kendi işini kurdu. Gazeteci Soner Arıkanoğlu ile evli olan Yelda Gökdağ Arıkanoğlu bir kız çocuk sahibi.