Gündem
25 Şub 2011 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

HANEFİ AVCI'DAN ODA TV AÇIKLAMASI! SONER YALÇIN'LA TANIŞIYOR MU?

Tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Oda Tv baskınıyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı.

Devrimci Karargah terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Oda Tv baskınıyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı. Kaleme aldığı kitabında kimseden yardım almadığını, yönlendirilmediğini öne süren Avcı, Oda Tv baskınıyla ilgili olarak ortaya atılan spekülasyonların da çıkması tahmin edilen diğer kitaplarının şaibeli hale getirilmesi amacı taşıdığını iddia etti.

Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında halen cezaevinde tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi'nin bitişiğindeki mahkeme salonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen ikinci Ergenekon davasının sanık avukatları aracılığıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Sanık avukatları aracılığıyla Ergenekon davalarını takip eden basın mensuplarına ulaştırılan ve altında Hanefi Avcı ismi ve imzası bulunan basın açıklamasında Oda Tv baskını, Soner Yalçın ve arkadaşlarının tutuklanmasını son derece üzücü bulduğunu belirten Avcı, on yıl kadar önce bir arkadaşının yanında kısa karşılaşmasının haricinde Soner Yalçın ile hiç tanışıklığı ve irtibatı olmadığını iddia etti.

Kaleme aldığı kitabının yazılmasına kimsenin katkısı, bilgisi olmadığını belirten Avcı, açıklamanın sonunda ise bu yapılanların yayınlanan kitabının yanında, önümüzdeki dönemde yayınlanacağı tahmin edilen başka kitapları da şimdiden şaibeli hale getirmek için yapılan, bir taşla birkaç kuş vurma faaliyeti olduğunu savundu.