Medya
21 Eki 2010 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

HANEFİ AVCI'DAN HÜRRİYET YAZARI RAHMİ TURAN'A MEKTUP!

"Devrimci Karargah" davasında tutuklanan Hanefi Avcı, Rahmi Turan'a gönderdiği mektupta neler yazdı?

Hanefi Avcı’nın mektubu

HANEFİ Avcı kim?

Bir polis müdürü... Başarılı, çalışkan, namuslu bir polis müdürü...

Üstelik mütedeyyin (dindar) bir emniyet mensubu...
Terör örgütleriyle yıllardır kıyasıya mücadele eden bir polis şefi olarak tanınıyor.
Şimdi neyle suçlanıyor?
Sol bir terör örgütüne destek olduğu iddiasıyla tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor.
“Devrimci Karargâh Örgütü” soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın evinde ve işyerinde ele geçirildiği öne sürülen 24 adet ses kaydıyla ilgili soruşturmada, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in kocası Özer Çiller, emekli Orgeneral Çevik Bir ve birçok gazeteci, işadamı, siyasetçi “mağdur sıfatı ile” ifade verdi.

* * *
Hanefi Avcı, başına gelecekleri biliyordu.
Tutuklanmadan önce “Bu devirde bu ülkede olmayacak şey yok! Yazdığım kitap nedeniyle başıma her şey gelebilir!” şeklindeki demeçleri gazete ve televizyonlarda yayınlandı.
Yılların tecrübesiyle, düşüncesi ve önsezileri doğru çıktı.
Hanefi Avcı, bir süre önce “Haliç’te Yaşayan Simonlar - Dün Devlet, Bugün Cemaat” adlı bir kitap yazmış ve yayınlamıştı.
Büyük ilgi gören ve baskı üstüne baskı yapılıp, satış rekorları kıran bu kitapta Hanefi Avcı, müthiş suçlamalarda bulunuyor, polisin, yargının ve milletvekillerinin arasına çok sayıda “cemaat imamı” sızdığını ve bunların cemaati eleştiren herkese tuzaklar kurup, komplolar hazırladığını iddia ediliyordu.
Hanefi Avcı, 28 Eylül günü tutuklandı. O gün bu gündür Silivri Cezaevi’nde...
* * *
Dün, Hanefi Avcı’dan, kendi el yazısıyla yazılmış ve kolay okunsun diye matbaa harfleri ile kopyası çıkarılmış bir mektup aldım.
Tek sayfa kâğıdın üzerinde, “Silivri Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu”nun mektubun okunarak cezaevinden yollandığına dair damgası vardı.
Kamuoyundaki çeşitli iddialara ve söylentilere cevap niteliğinde olduğu için bu mektubu okurlarımla paylaşmak istedim. Hanefi Avcı mektubunda şöyle diyor:

* * *
“Saygıdeğer beyefendi,
Hayatı terör örgütleriyle mücadelede geçen, 34 yıllık bir polis müdürünü bir anda, sol terör örgütlerine yardım yapan bir kişiye dönüştürebilen hukuk sitemi adil değildir.
Bu anlayış, herkesi her zaman, her suçtan haksız olarak damgalayabilir, mahkûm edebilir!
Her türlü özgürlüklerin teminatı ve masumiyetin güvencesi olması gereken adalet organları, korkularımızın kaynağı haline gelmemelidir.
Hiçbir kişi veya bir örgüte mesleğimin ve kanunların yasak ettiği yardımı yapmadım. Bu konuda ciddi hiçbir delil konuşma ve tanık yoktur.
Şikâyetçi olduğum kişiler kendi hukuksuz dinleme ve izlenimlerini gidermek için olmayacak iddialarda bulunmuşlardır.
Olay sadece benim sorunum değildir. Bu adalet ve hukuk anlayışı toplum ve herkes için tehlikelidir. Bir hukuk devletinde olmayacak bir durumdur.
Bu anlayış, ülkemizde egemen olmamalıdır.
Hukuk ve demokrasi herkese, her zaman lazım olacak değerlerdir.”
  (Hanefi Avcı - 4 No’lu L Tipi Cezaevi B 12 koğuş Silivri, İstanbul)

Rahmi Turan / Hürriyet