Gündem
17 Şub 2013 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

HANEFİ AVCI ŞİMDİDEN 20 GÜN ALACAKLI!

Hanefi Avcı, hakkındaki davalardan mahkum olsa dahi, infaz indirimi ile birlikte en çok 2 yıl 4 ay hapis yatacak.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, hakkındaki davalardan mahkum olsa dahi, infaz indirimi ile birlikte en çok 2 yıl 4 ay hapis yatacak. Avcı, 2 yıl 4 ay 20 gündür tutuklu.

Devrimci Karargah ve Oda TV davalarından yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın bu davalardan mahkum olsa dahi, en çok 7 yıl hapis cezası alacağı ve infaz indirimi ile birlikte 2 yıl 4 ay yatacağı savunuldu. Bu durumda, 2 yıl 4 ay 20 gündür tutuklu bulunan Avcı'nın yattığı süre, muhtemel ceza miktarını karşılıyor.

Avcı'nın avukatları, müvekkillerinin tutuklu bulunduğu sürenin de göz önüne alınıp, tahliyesini istediler ve ‘'İddia edilen örgütlere yardım ve yataklık yaptığına dair hiçbir faaliyeti yok. Devrimci Karargah davasında 2 yıl 4 ayı aşkın süredir tutuklu. Bu davadan ceza alsa bile, en fazla en fazla 7 yıldır. İndirimlerle beraber 2 yıl 4 ay yatar. Zaten bu süreyi yattı. Tahliye olmasını bekliyoruz” dedi.

Devrimci Karargah davasında, Hanefi Avcı'nın “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte isteyerek yardım etmek, yargı görevini yapanı etkilemek, soruşturma gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek ve ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından hapsi isteniyor. Oda TV davasında da tutuklu olan Avcı'ya “Ergenekona yardım” suçlaması da yöneltiliyor.