Gündem
14 Şub 2023 10:55 Son Güncelleme: 14 Şub 2023 11:03

Hande Fırat’tan ‘imar affı’ çıkışı! ‘Literatürden silinmeli…’

Hande Fırat, Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye'nin 'tarihinin en büyük felaketini yaşadığını' belirtti ve imar affının literatürden çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Fırat, Türkiye'nin birçok fay hattı üzerine kurulu bir ülke olduğuna dikkat çekti ve çözüm önerilerini sıraladı.

Bugün kaleme aldığı yazısında "Bu depremi önceden bas bas bağıran bilimadamları bugün hâlâ uyarıyorlar. “İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Hakkari, Adana, Malatya tehlikede” diyorlar" ifadelerini kullanan Fırat, şunları söyledi:

"Ülkemizin coğrafyasını, yaşadıklarımızı, almamız gereken dersleri düşününce; Afet ve Mülteciler Bakanlığı kurulması faydalı olacaktır. İmar affının sakıncalarını çok acı bir şekilde yaşadık, yaşıyoruz. Bir daha “İmar Affı” olmayacağı açıklanmalı, imar affı literatürden silinmelidir. Deprem yönetmeliklerine uymayan müteahhitler tek tek yakalanıyor. Meslekten menedilmeleri zaruridir. O müteahhitlerin planlarını onaylayanlar, denetimini eksik bırakanlar, görmezden gelenler de mutlaka ortaya çıkarılmalıdır."