Medya
22 Oca 2023 12:09 Son Güncelleme: 22 Oca 2023 12:16

Hande Fırat, efsane Bordo Berelilerin eğitim merkezinde! ‘İnanılmaz bir gün yaşadık…’

Hande Fırat, Hürriyet gazetesi adına fotomuhabir Selahattin Sönmez ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ziyaret etti. “İnanılmaz bir gün yaşadık” diyen Hande Fırat, izlenimlerini köşesinden okuyucusuyla da paylaştı.

Hande Fırat, Hürriyet gazetesi adına fotomuhabiri Selahattin Sönmez ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ziyaret etti.

 

“Milli Savunma Bakanlığı ve Özel Kuvvetler’in kapılarını Hürriyet gazetesine açmaları nedeniyle de onur duydum. Sevgili fotomuhabiri arkadaşım Selahattin Sönmez ile inanılmaz bir gün yaşadık” diyen Hande Fırat, izlenimlerini köşesinden okuyucusuyla da paylaştı:

HER ŞEHİT BİR FİDAN...

Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz’da şehit düştüğü kapıdan girerken de, 149 şehidimiz için yapılan şehitliği ve her biri anısına dikilen fidanları görünce de gözlerim doldu...

 

Kalbim minnetle, şükranla doldu. Gün boyu gördüklerim, izlediğim eğitimleri, üstün yetenekleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’yle, Özel Kuvvetler’le, bu vatan için ölümü göze almış her bir askerle ülkem adına gurur duydum. Bu pazar ve yarın sizleri Türkiye’nin aynı zamanda NATO da dahil tüm ülke temsilcilerinin geldiklerinde hayranlıklarını ifade ettikleri Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın kapılarından içeriye sokacağım. Aldıkları eğitimleri, eğitim alanlarının hayranlık uyandırıcı bölüm ve teknolojilerini, her bir bordo berelinin vatan aşkını anlatacağım.

 

BİZLER EVLERİMİZDE HUZURLA YAŞARKEN....

“Tim arkadaşım gece arazide operasyon sırasında, yanımda tam beş mermi yedi. İlk yardımı hemen orada yaptıktan ve tahliye için helikopteri çağırdıktan sonra, kafasını bacağıma yerleştirdim. Helikopter gelene kadar ağzımdan sadece ‘Dayan, dayan geliyor’ sözleri dışında hiçbir şey çıkamadı, dayanması gerekiyordu. Hayatımın en iyi ve unutamadığım anlarından biri helikopter geldikten sonra onun iyi olduğu haberini almaktı.”

 

Anlatırken onun, dinlerken benim gözlerim doldu. Operasyonlar zor... Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda bordo bereli olmak, o bereyi takana kadar geçen süreç de hiç kolay değil. 46 haftalık temel eğitimi, branşlaşma ve sonra bir ömür boyu devam eden süreç izliyor. Ben tüm bunları sizlerle tek tek paylaşacağım. Ülkemiz hain terör örgütleriyle özellikle sınır ötesinde PKK/YPG terör örgütüyle mücadele ederken, bu mücadelenin önemi ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın rolüyle başlayacağız. TSK Özel Kuvvetler Komutanı bakın bu süreci ve birliğini nasıl anlattı:

ARAZİYE GÖRE ÖZEL EĞİTİM

Yurtiçinde ve sınır ötesinde terörle mücadelede kimi zaman özel operasyonlar, kimi zamanlar TSK’nın diğer unsurlarıyla müşterek görev yapan Özel Kuvvetler timleri harekât ortamına süratle ulaşabilen ve “Kuvvet Çarpan’ı” olarak adlandırılan birlikler. PKK/YPG terör örgütünün bazı ülkelerden aldıkları silah ve maddi destekle ayakta kalmaya çalıştığı biliniyor. Yıllardır mağaralarda yaşıyorlar. Üstelik o mağaralar artık yer altına doğru çok katlı.

 

Genelde yüksekliği 1.20 metreyi, genişliği ise 90 santimetreyi geçmeyen dar koridorlu, çok katlı mağaralarda yaşayan teröristler bazı yabancı ülkelerden aldıkları desteklerle, girişleri kameralarla izliyor, el yapımı patlayıcılarla tuzaklar kuruyor. Özel Kuvvetler için bu mağaralarda EYP ve tüm tuzakları fark etmek ve yok etmek öncelikli hedef.

Yazının tamamı için tıklayın!