Gündem
13 Tem 2017 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:59

Hande Fırat 15 Temmuz gecesini anlattı: Sabah olmayacak zannediyordum!

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 15 Temmuz gecesi yaptığı yayını anlattı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşen Sosyal Medya Sohbetleri ’15 Temmuz Özel Yayını’na 15 Temmuz’un simge isimlerinden gazeteci Hande Fırat ve Doğan TV Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı Hakan Çelik katıldı.

15 Temmuz şehitlerini anarak, rahmet dileyen ve yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yeni kuşak hiç darbe görmemişti. Yaşlarına göre iki üç darbe deneyimi olan vatandaşlarımız da var. Bu sadece bir darbe girişimi değil, daha da ötesi komşu ülkelerimizde olduğu Türkiye’yi de kaosa sürüklemeye çalışma çabası. İnsanlarımız, gösterdikleri özveri ile, demokrasi uğrunda canlarını ortaya koyan tutumu ile, siyaset bilimcilerin, psikologların, sosyologların araştırma konusu olmaya aday bir başarı gösterdiler. İnsanlarımız demokrasinin arkasında durdu ve bütün dünyaya örnek olacak bir işi başardılar. Keşke bunlara maruz kalmasaydık ama bundan sonrasının daha iyi olacağına inanıyorum. Yapılanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Bir araya geldik ve darbeye darbe yaptık!

Türkiye’nin 100 yıllık bir demokrasi geleneği olduğunu hatırlatan Mustafa Demir, hain darbe girişimi esnasında yerel yönetimlerin de çok önemli rol oynadığını belirterek şunları söyledi: “Belediye olarak en büyük avantajımız Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanı başında olmamızdı. Emniyetimizle koordine olarak hemen hızlıca gereken önlemleri aldık. Çöp kamyonlarımızı Vatan Caddesi ve Aksaray’ı kapatmak üzere oralara yönlendirdik. İş kamyonlarımızı, emniyet binasının etrafını korumak üzere demir bariyerler taşıdı. O gün sabaha kadar, polisimiz, vatan sever askerimiz, milletimiz, siyasetçilerimiz ve medya bir araya gelerek darbeye darbe yaptık.”

Hande Fırat tarihi yayını anlattı!

Darbe girişiminin yaşandığı gece, Cumhurbaşkanı ile cep telefonu üzerinden tarihi yayını gerçekleştiren Hande Fırat ise, gerçekleştirdiği yayını izleyicilerle paylaştı. Fırat, “

15 Temmuz’da kızımla eve girdiğimizde, bir takım iddialar üzerine bana mesajlar gelmeye başladı. İstanbul’da bir tuhaflık olduğunu söylüyorlardı. Kim, nerde, ne var ne yok araştırmaya başladık. Pek çok kaynağımla konuştum. İlk yarım saatte gayri resmi kaynaklardan bilgi edinip ofise gitme kararı aldım ve ekibi de hemen kanala çağırdım.  Kanala geldik, kimse ne olduğunu ve ne yapacağını bilmiyordu. Genelkurmay karargahı önünde ateş açıldı. Vatandaşların üzerine ateş açıldı daha sonra. TRT darbecilerin eline geçirilmeye çalışılıyordu. İyi ki internet sitelerimiz ve birçok kanalımız var ki o yayınları gerçekleştirebildik. Tam bilinmezlikle doluydu ortalık.  Yayın masasında otururken Cumhurbaşkanı danışmanı Hasan Doğan ile konuştuk ve bana bağlanın dedim. Ve kızımın bana kazandırdığı bir alışkanlık olan görüntülü konuşma yöntemi ile yapma kararı aldık. Sonrasında da cep telefonumda Hasan Doğan’ı ve Cumhurbaşkanını gördüm. Ülkem için çok korkuyordum ve sabah olmayacak zannediyordum. Ve yayını sonrasında o yayını gerçekleştirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın verdiği mesajlar çok önemliydi

Tarihi yayın esnasında Cumhurbaşkanı’nın verdiği mesajların önemine vurgu yapan Hande Fırat, “Tüm dünya kanalları ortak yayına geçtiler ve o görüntüleri tüm dünya herkes izledi. Millet de sahip çıktı Cumhurbaşkanı’nın mesajlarına. Hemen ardından telefonlarımız hiç susmadı. Herkes bağlanmak istedi bize. Cumhurbaşkanının konuşması siyasetçileri, milleti, gazetecileri birbirine kenetledi. Herkes var gücüyle bu sinerjiye katıldı” diye konuştu.

İnsanlarımızın duyarlılığı en üst seviyedeydi

Demokrasi nöbetleri tuttukları dönemden çok çarpıcı bir anısını da paylaşan Mustafa Demir, “Bizler bir ay boyunca Vatan Caddesi’nde demokrasi nöbeti tuttuk. Vatan Caddesi peyzaj açısından çok güzeldir. O kadar yoğun kalabalık olmasına rağmen, kalabalık dağıldığında bir çiçeğe bile zarar gelmediğini gördük.  Havalimanında da öyleydi, o insan kalabalığına rağmen bir liralık zarar verilmedi. Millet olarak duyarlılığımızı gösterdik. Türkiye’nin insanı farkını bütün dünyaya gösterdi” dedi.

Mustafa Demir, şu anda hala devletin içindeki yapılardan temizlenmeleri üzerine yoğun çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Darbe kalkışmasından sonra da devam ettiler Türkiye’yi sıkıştırmaya. Buna rağmen, 2016 yılını büyüme ile kapattık. Hemen sonra Fırat Kalkanı harekatı başladı. Türkiye’de böylelikle ağırlıklarından kurtuldu. FETÖ’nün her yere sızmış olduğunu gördük. Bu ihanetten kurtulduk diye de sevinmeliyiz” dedi.