Magazin
08 Haz 2011 20:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:26

HANDE ATAİZİ'DEN CİHAN ÜNAL'A IMF BAŞKANI BENZETMESİ!

Canlı yayında konuşan Hande Ataizi, Cihan Ünal'ı tecavüzden tutuklanan IMF Başkanı'na benzetti...

'Sahnede taciz' iddiaları ile gündeme gelen Hande Ataizi, Turkmax ekranlarında Gencay Gürün’ün konuk olduğu 'Her Şey Tadında' programına telefonla bağlanarak tartışmaya açıklık getirdi.

Hande Ataizi, yaşanan olayların Gencay Gürün’le ilgili olmadığını söyleyerek başladığı konuşmasına, Cihan Ünal ile aralarında yaşanan tatsızlıkların bir kısmının sahneyle ilgili, bir kısmının ise özel meseleler olduğunu söyleyerek devam etti.

İşte Hande Ataizi'nin sözleri:

"AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER İŞİTTİM"
Ankara turnesinden önce bir takım tatsızlıklar yaşamıştık Cihan Bey'le. Ben de kendisini uyarmıştım. Bir sahneyle ilgili bir de özel meselelerle ilgili. Ankara turnesinin son oyununda aynı şeyler tekrarlanınca tekrar uyarmak istedim. İnsanların önünde rencide etmek değil amacım teke tek konuşmayı uygun gördüm. Sonuçta bir tiyatro söz konusu. Fakat ağza alınmayacak küfürler, söylenmeyecek şeyler... Burada söylememin anlamı yok. Gencay Hanım'ın 'perde kapanmamalı' lafına katılıyorum ancak bazı şeyler var ki bunun özrü yok. Profesyonelse karşındaki insan, 65 yaşına gelmiş, tiyatronun bütün etiğini sindirmiş birisiyse onun da profesyonelce davranması gerekiyor kendisinden genç oyuncu arkadaşlarına. Burada bir amatörlük olunca da ister istemez sonuçta böyle amatör oluyor. Fakat benim üstüme kalmasını ben asla istemiyorum. Çünkü 'kendisi özür dilerse ben ancak oynarım' dedim. Pazar akşamı, bu olayın yaşandığı gün Gencay Hanım'ı aradım bütün olayı anlattım o da 'Nasıl yardım edebilirim?' dedi. Ben de 'yardım edebileceğiniz bir durum yok' dedim, sadece dertleşmek için aradığımı söyledim. Akabinde tiyatro yöneticilerini aradım bir hafta sonraki oyunda olmayacağımı belirttim ama aynı zamanda da başka bir kastla çalışılırsa benim 1 senelik sözleşmem var, tiyatroyu ve oyunu da sevdiğimden dolayı devam edebileceğimin önerisini sundum.

"SİNEYE ÇEKTİM"
Kanser hastalarına gelince de bu çirkin olay kapatıldı, ben Türkiye'de bütün kadınların tavrını sergilemek zorunda kaldım sansasyon olmasın diye, yine sustuk, yine bütün kadınlar gibi sineye çektik her şeyi. Yok ben gaddar mışım da, kanser hastalarını hiç umursamamışım, oraya da bu yüzden gitmemişim gibi hal ve tavır sergilendi. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Ben kanserli hastalara oyun oynayacağımızı bile basından öğrendim. Tiyatro yöneticisi son dakika söyledi. Ben tiyatro yöneticisine 'Ben bir hafta önce söylemiştim size, neden Kıbrıs'a bu oyunun olmayacağını söylemediniz?' diye sorunca da 'Hande Hanım haklısınız da biz sizi ikna ederiz diye düşündük' dedi.

IMF BAŞKANI'NA BENZETTİ!
Biz erkek toplumunda yaşıyoruz. Biz kadınlar bir takım çirkin hareketlere maruz kalıyoruz ve sesimizi çıkaramıyoruz. Neden çıkaramıyoruz? Çünkü erkek toplumu. Özellikle de sanatçıysan magazin sayfalarına konu edilip de bizim Türk formatına uygun bir kadın değilsen her zaman sen suçlusundur. Sen sebep olmuşsundur böyle bir olayın girişine. Sanırım anlamışsınızdır. Daha fazla konuşup olayı çirkinleştirmeye gerek yok. Zaten ben bu konuyu tiyatro ve camia adına dile getirmek istemedim Cihan Ünal kendisi Hürriyet gazetesine açıklamalar yaptı, 'Bir ona bakın bir bana bakın' diye. Şimdi bu bir ona bakın bir bana bakınla alakalı bir durum değil. Biz de Unkapanı'ndan kaset çıkarmak için, meşhur olmak için gelmedik. Benim çok düzgün bir ailem var, ben bu işin eğitimini aldım, ben oyuncuyum ve iyi de bir oyuncuyum. Laflarımızı seçerken gerçekten gerçekten düşünüp seçmek lazım. Cihan Ünal'ın oyunculuğuyla ilgili problemin yok. Ama biliyorsunuz IMF Başkanı da Sarkozy yerine Cumhurbaşkanı olacakken bir otel görevlisi tarafından şikayet edildi ve hapse atıldı. Bu tür şeylerin kültür seviyesi, iyi oyuncu olması olmaması ile çok fazla alakası olmuyor maalesef.