Gündem
16 Eki 2017 11:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

Hamza Hamzaoğlu’na evlilik dışı çocuğunun annesinden 'eziyet' davası

Evli spor adamı Hamza Hamzaoğlu’nun geçen yıl Eşref Çınar adında evlilik dışı bir oğlunun olduğu ortaya çıkmıştı.

Türk futbolunda son dönemlerin en önemli teknik adamlarından Hamza Hamzaoğlu, evlilik dışı ilişki yaşadığı Denizlispor’un eski medya sorumlusu Sinem Yanmaz’la mahkemelik oldu. Yanmaz, geçen yıl Hamzaoğlu’nun çocuğunun babası olduğunu sosyal medyadan ilan etmiş, “Evet benim oğlum” açıklamasını yapan ünlü teknik adam ise “Eşref Çınar’ı ilk günden nüfusuma kaydettim. Babalık görevlerimi de yerine getiriyorum” demişti. Ancak geçen 1 yılın ardından, şu an 6 yaşındaki çocuğun annesi Sinem Yanmaz, Hamza Hamzaoğlu’nun “babalık görevini yerine getirmediği” iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gazete Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre avukatları Okan Kayaalplı ve Özkan Karadöl aracılığıyla mahkemeye başvuran Yanmaz, dilekçesinde Hamzaoğlu’nun oğluna hiçbir yardımda bulunmamasının “eziyet suçu” ve “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemek” suçunu oluşturduğunu iddia etti. Dilekçede, Hamzaoğlu’nun yasal eşinden olan kızının yıllık ücreti 60 bin lira olan özel bir üniversitede, oğlunun ise özel kolejde eğitim gördüğü belirtildi. Hamzaoğlu’nun, ‘aile hukukundan doğan yükümlülüğünü yerine getirmediği’ gerekçesiyle cezalandırılması istendi.



Yanmaz’ın avukatları ayrıca Hamzaoğlu’nun 6 yaşındaki oğlu için aylık 30 bin lira ‘iştirak nafakası’ ödemesi talebiyle İstanbul Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, nafaka davası sonuçlanıncaya kadar Hamzaoğlu’nun oğlu için Yanmaz’a 3 bin 500 lira ‘tedbir nafakası’ ödemesine karar verdi.

‘KÜRTAJ İSTEDİ’

Suç duyurusuna göre, 2010’da Sinem Yanmaz, Hamzaoğlu’yla birlikte yaşamaya başladı. Yanmaz’ın hamile kaldığını öğrenen Hamzaoğlu, bebeği aldırmasını istedi. Kürtaj süresinin geçmesi üzerine 25 Ekim 2011'de doğum yaptı. Hamza Hamzaoğlu, 17 Kasım 2011’de bebeğe soyadını verdi.