Gündem
05 Tem 2012 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:52

HAMİT YILDIRIM, O HAMİT YILDIRIM DEĞİLMİŞ! SABAH'IN BOMBASI PATLADI MI?

Sabah'ın Musa Anter cinayetinin tetikçisi diye haber yaptığı Hamit Yıldırım, o Hamit Yıldırım değilmiş...

Hamitler karışınca bu faili meçhul cinayetin 20 yıl sonra aydınlanması umutları suya düştü.

Sabah gazetesi, geride bıraktığımız hafta Türkiye gündemini sarsacak bir habere imza attı. Ancak gazetenin "yılın bombası" olarak manşetinden duyurduğu Musa Anter’in katil zanlısı diye tanıtılan Hamit Yıldırım’la ilgili bir iddia ortaya atıldı.

Geçtiğimiz hafta tutuklanarak ifadesi alınan Hamit Yıldırım’ın, terör örgütü PKK’ya hiç katılmadığı ve itirafçı olmadığı iddia edildi. üstelik bu Hamit Yıldırım, o Hamit Yıldırım değil...

Akit’e konuşan AK Parti Şırnak Kumçatı Belde Başkanı Mehmet Demir, Anter’in katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan Hamit Yıldırım’la ilgili önemli bilgiler verdi. Demir, JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan’ın Anter’in suikastçısı olduğunu söylediği Hamit Yıldırım’ın Beytüşşebap doğumlu olduğunu ifade etti. Ortada büyük bir yanlışın olduğunu dile getiren Demir, "İsim benzerliğinden dolayı peşini bırakmıyorlar. Okul arkadaşım Hamit, Kumçatı’da doğdu ve başka bir yere taşınmadı. Sürekli buradaydı. Ailesini yakından tanıyoruz. Hamit hiçbir zaman PKK’ya katılmadı ki, itirafçı olsun. PKK’nın içine bir gün girse ben derdim PKK’ya katılmış, ondan sonra gelip itirafçı olmuş diye. Hamit o zaman çocuktu. Diyarbakır’a gitmesini bile bilmiyordu" dedi.

JANDARMA GERÇEĞİ ANLAYIP SERBEST BIRAKMIŞ

Hamit Yıldırım’ın daha önce aynı iddiayla jandarma tarafından da sorgulandığını ve gerçeğin anlaşılmasından sonra serbest bırakıldığını anlatan AK Partili Demir, "Jandarma bizim beldede yaşayan Hamit’i götürüp sorguladı. Baktılar o Hamit bu Hamit değil, tekrar bıraktılar. Zaten bizim Hamit bugüne kadar kendini gizlemedi ki. Doğumundan beri Kumçatı’da yaşıyor. Eğer cinayet işleseydi hiç kimsenin göremeyeceği bir yere gidebilirdi. Öyle kendi halinde yaşıyordu" diye konuştu.

"ANTER VURULDUĞUNDA ABİM HASTAYDI"

Cezaevine konulan Kumçatılı Hamit Yıldırım’ın kardeşi İskender Yıldırım ise, Musa Anter vurulduğu zaman ağabeyinin hastalıklarla boğuştuğunu ve ameliyat geçirdiğini anlatarak, "Ağabeyim o dönem sürekli hastaymış. Böbreklerinde ameliyat olmuş. Ağabeyim medyanın kurbanı oldu. 2 tane kardeşimiz korucuyken PKK tarafından vuruldu. Ağabeyim PKK’yla ilgisi hiç olmadı. Bunu herkes biliyor. Hedef gösterenlerin iddiasına göre ağabeyim 10 yıl PKK’da kalmış, sonra gelip itirafçı olmuş. Daha sonra JİTEM’e katılıp Musa Anter’i öldürmüş. Bu kesinlikle yalan. Ağabeyim 1973 doğumludur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Akit