Dünya
23 Eki 2023 22:59 Son Güncelleme: 23 Eki 2023 23:03

Hamas başka rehineleri de serbest bırakacak! Bu kez rakam hayli fazla

Aksa Tufanı operasyonu sırasında alıkoyduğu 212 rehinesi olan Hamas'ın geçtiğimiz günlerde 2 ABD'liyi, bugün de 2 İsrailliyi salmasının ardından yeni bir iddia ortaya atıldı.

Geçtiğimiz günlerde 2 ABD vatandaşını, bugün de 2 İsrailliyi insani gerekçelerle serbest bıraktığını duyuran Hamas'ın çifte vatandaşlık sahibi 50 kişiyi daha serbest bırakacağı iddia edildi. Al Arabiya'nın Gazzeli kaynaklara dayandırdığı haberde, anlaşmanın arabuluculuğunu Katar'ın yapmakta olduğu kaydedildi.

İSRAİL KARA OPERASYONUNA HAZIR

Hamas'ın askeri kanadını 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu sonrası İsrail, tam ablukaya aldığı Gazze'ye bombardımanlarına devam ediyor. Hamas'ın elinde olan rehinelerin yerine tespit edebilmek için zaman zaman Gazze Şeridi'nde de operasyonlar yapan İsrail'den topyekûn bir kara harekâtı için Gazze sınırında tanklarını ve piyadelerini hazır bekletiyor.

50 KİŞİLİK GRUP İÇİN MÜZAKERELER YAPILIYOR

Geçtiğimiz günlerde anne-kız olan 2 ABD'li vatandaşı insani gerekçelerle serbest bırakan Hamas'ın bu kez 50 çifte vatandaşlık sahibi rehine salacağı iddia edildi. Al Arabiya'nın haberine göre Katar'ın arabuluculuğunun hayati bir rol oynadığı potansiyel anlaşmanın sonuçlandırılması şu anda sürüyor.

KIZIL HAÇ YOLA ÇIKTI

Öte yandan Kızıl Haç, yaklaşık 50 kişilik grubu kabul etmek üzere yola çıktı. Kaynaklara göre nakilleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde gerçekleşecek. Yeni bir engel ortaya çıkmaması halinde önümüzdeki saatlerde bir anlaşmaya varılması bekleniyor.

İSRAİL O BÖLGEYE HAVA SALDIRISI YAPMIYOR

Kaynaklar, mutabakat kapsamında Kızılhaç personelinin bölgeye güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla son saatlerde İsrail'in Gazze'ye hava saldırısı yapmadığını bildirdi.

İSRAİL'DEN SAVAŞIN BİTMESİ İÇİN REHİNELERİN TESLİM EDİLMESİ ŞARTI

İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği kara harekatının eli kulağındayken İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Jonathan Conricus, bunun olmaması için Hamas'a 2 şart sundu. Conricus, "Eğer Hamas, şu anda yaptığı gibi İsrailli sivillerin arkasında saklandığı yerden çıkıp, 212 rehinemizi geri verir ve kayıtsız şartsız teslim olursa, o zaman savaş biter" dedi.