Gündem
01 Kas 2011 22:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

HALUK ŞAHİN'İN SON KİTABI “CAN ÇEKİŞEN BİR MESLEK ÜZERİNE SON NOTLAR” ÇIKTI

Türkiye'de medyanın nereden gelip nereye gittiğini anlamak isteyen herkesin mutlaka okuması gereken kitap raflardaki yerini aldı.

Deneyimli gazeteci-yazar Haluk Şahin,  bir yandan teknolojik değişimler,  öte yandan siyasi ve ekonomik baskılar nedeniyle durumu her geçen gün bozulan gazetecilik mesleğini mercek altına aldı ve sordu:  “Hasta gerçekten gidici mi? Gazetecilik ölüyor mu?”

Can Çekişen Bir Meslek Üzerine Son Notlar, gazetecilik dünyamızın son 40 yılının değerlendirilmesi olarak okunabilir.  “Son Notlar” da Prof. Şahin  “sondan sonrası” için de ipuçlarını veriyor.  İnternet gazeteciliği, Facebook, Twitter ve sosyal medya büyük iletişim bunalımına çare olabilir mi?  Önümüzdeki dönemde  “kamuoyu” nasıl oluşacak?  Eleştirel habercilik kimin tarafından nasıl yapılacak?
 
 Medyamızın çeşitli alanlarında uzun yıllar çalışmasını yanısıra ülkemizin ilk doktoralı kitle iletişimcisi olan Prof. Dr. Şahin’in “son notlar”ı ölümle pençeleşen bir hasta hakkında tutulmuş bireysel raporlar olarak da değerlendirilebilir.  Hastalık nasıl seyrediyor?   Bütün dünyada etkisi hissedilen salgının Türkiye’de bu kadar ağır geçmesinin nedenleri neler?  Yalnızca basın mı tehlikede olan, yoksa demokrasinin kendisi mi?  Basınımızı son 40 yıllık panoraması içinde hastalığı davet eden etmenler hangileriydi?  Uğur Mumcu ve Abdi İpekçi gibi “basın kahramanları” boşuna mı öldüler?   Yeni dönemde nasıl bir medya düzeni isteniyor?  Siyasi ve ideolojik hegemonya savaşında kim hangi silahları kullanıyor?   Özgür basın mücadelesinde ne gibi seçenekler söz konusu olabilir?    

Gazeteciliğe, medya kuramına ve özellikle medya-siyaset ilişkisine ilgi duyanların ve özellikle medyamızın geçirmekte olduğu derin bunalımı anlamak isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir eser olan Can Çekişen Bir Meslek Üzerine Son Notlar Say Yayınları’ndan çıkarak kitapçılardaki yerini aldı…