Gündem
24 Haz 2011 16:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

HALUK ŞAHİN'DEN ŞOK AÇIKLAMA! MEDYAYA NEDEN VEDA ETTİ?

Medya konusunda akademik çalışmaları ile de tanınan gazeteci yazarı Haluk Şahin, medyaya veda ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl içinde Radikal gazetesinde yönetim değişikliği sonrasında köşesine son verilen Haluk Şahin, TV8'de yayınlanan 8.gün programında güncel siyaseti, medyayı ve yaşananları yorumluyordu.

Haluk Şahin, dün gece katıldığı programda, medyaya veda ettiğini açıkladı. Hayatını bir romana benzeten Şahin, "bu bölümün sonuna geldik. Güncel'in istibdadından kurtulmak istiyorum" dedi.

Programın finalinde Haluk Şahin, öğrencisi ve programın moderatörü Gökmen Karadağ'dan söz istedi ve şöyle konuştu:

KOLTUĞA YAPIŞANLAR YÜK OLUYOR

"Medya ve siyaset dünyasında insanlar bulundukları konumları bırakmıyorlar. Bundan vazgeçmiyorlar. Yapışıyorlar. Bir müddet sonra kendi asıl kimliklerinin tersine dönüyor, yararlı olmaktan çıkıyor ve insanlara yük oluyorlar. Ben medyada da bunun örneklerini gördüm. Siyasette daha çok tabi. Bu duruma düşmemek gerektiği kanısındayım. Bazı şeylerin tadında bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Bu gece 8. gün programına son defa katılıyorum. Gelecek hafta yorumlarımı tamamlayacağım. Temmuz başı itibariyle güncelin istibdadından kendimi kurtarmaya çalışacağım.

ROMANIN BU BÖLÜMÜ SONA ERDİ

1975 Ocak ayında TRT'de yapmıştım ilk televizyon programımı. Programın adı kitaplar ve düşüncelerdi. Cemal Süreyya, Hilmi Yavuz ve Mehmet Kaplan ile birlikte. O zamandan bu zamana, çeşitli televizyonlarda yüzlerce program yaptım. Bu konuda akademik çalışma da yaptım. Öyle sanıyorum ki kotamı doldurdum. Daha önceden aldığım bir kararın uygulaması bu. Ben hayatıma roman gibi bakmak istiyorum. Bu bölümün sonunun geldiğini, başka bir bölümün sırada olduğunu düşünüyorum. Güncelin istibdadından daha derin düşüncelerin, felsefenin, tarihin ovalarına çıkmak gerektiğini düşünüyorum.

TELEVİZYONA ÇIKMAYACAĞIM

Televizyon programı yapmayacağım, tartışma programlarına çıkmayacağım. En azından bundan sonraki bölümde bunlar yok. Hayat sürprizlerle doludur ama medya ile ilgilenmeye devam edeceğim. Ama bir süre için güncelden kopmak istiyorum."


İZLEYİCİLERLE BERABER ÖĞRENDİLER

İzleyiciler ile birlikte programda yorum yapan diğer isimleri de şaşırtan Haluk Şahin, açıklamalarının ardından Nazlı Ilıcak ve Fikri Sağlar tepki gösterdi.

Fikri Sağlar, "Yaz dönemine girilmesi ile birlikte kanallarda yaprak dökümü başladı" derken, Nazlı Ilıcak tepkisini "Nerden çıktı bu ya..." diye gösterdi.